«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας

Μέσα από ακουστικό και οπτικοακουστικό υλικό, ΟΣΑΚ και Υπουργείο Υγείας στέλνουν το μήνυμα «Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό». Η ΟΣΑΚ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας διαρκούς εκστρατείας, η οποία στόχο έχει τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι επιστήμονες ανά το παγκόσμιο, προειδοποιούν ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί μόνη της.

«Η εμπειρία των τελευταίων 14 μηνών, μας έχει δείξει ότι οι αυστηροί περιορισμοί, το καθολικό απαγορευτικό (lockdown), το κλείσιμο της οικονομίας και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι μέτρα, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούν να αποδώσουν. Η κόπωση όλων μας, οι ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις όλης αυτής της κατάστασης, οδηγούν, ενδεχομένως και δικαιολογημένα σε μη συμμόρφωση μας ακόμα και στα πιο απλά: φοράμε τη μάσκα μας, κρατάμε απόσταση, πλένουμε τα χέρια μας….εμβολιαζόμαστε. Σύνθημα της εκστρατείας μας «κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό»», προστίθεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι απλοί πολίτες όλων των ηλικιών αλλά και μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στέλνουν τα δικά τους «απλά» μηνύματα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και παράλληλα ενημερώνουν για τα απλά μέτρα προστασίας, δίνουν με ένα διαφορετικό «απλό» τρόπο πληροφορίες για διάφορα σημαντικά ζητήματα της πανδημίας όπως είναι ο εμβολιασμός, τα εμβόλια, τα επιστημονικά δεδομένα, οι εξελίξεις διεθνώς.

«Το «άνοιξε-κλείσε» της οικονομίας και ο εγκλεισμός, μας έχουν κουράσει όσο κι αν η εφαρμογή τους, είναι κάποτε επιβεβλημένη. Ο μοναδικός τρόπος να αναχαιτίσουμε την πανδημία, είναι να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς την δική του ατομική ευθύνη», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, «οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα αποδεικνύουν από την μια την κούραση όλων μας και από την άλλη την ανάγκη να θυμηθούμε κάποια βασικά πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μας βοηθήσουν να ζούμε σε μια υποφερτή κανονικότητα».

«Αυτός είναι και ο στόχος της εκστρατείας μας. Να αλλάξουμε το σενάριο της πανδημίας μέσα από την ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης», προστίθεται. Σημειώνεται ότι ο στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Αναφέρεται, τέλος, ότι «για να πετύχει όμως, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Πως; Κρατάμε απόσταση, φοράμε τη μάσκα μας, επιλέγουμε τις παρέες μας….είναι απλό».

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 21:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων προτείνει η ΠΟΒΕΚ
16:06
Διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία κατά του Ισραήλ με συνθήματα "τρομοκράτης Ισραήλ"
15:42
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ αρνείται την όποια εμπλοκή της Μόσχας στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline
15:40
Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 11 Ιουλίου
15:33
Ελλάδα: Το Βέλγιο θα παραδώσει τον Λαγό στις ελληνικές αρχές, ο οποίος δεν άσκησε έφεση
15:09
Ξεπέρασαν τις οκτώ χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊου στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο
14:54
«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες και ζητούν υπαγωγή της στην «πράσινη» λίστα
14:51
Με Johnson & Johnson θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι άνω των 18 ετών σε 19 ελληνικά νησιά
14:32
Γερμανία: Κέρδη 6 δισεκατομμυρίων αναμένει η BioNTech για το 2021
14:23
ΕΕ: To "πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό" στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων
14:14
Οποιαδήποτε επέμβαση στους πανηγυρισμούς θα έφερνε χειρότερα αποτελέσματα δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας( Χρίστος Αντρέουβίντεο)
14:10
Πρόσθετα μέτρα από τον ΕΜΑ που επιτρέπουν στους ειδικούς να επικεντρώνονται στις δραστηριότητες COVID-19
13:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand