Έπεσε στο κενό η προσπάθεια για δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League

Στα συρτάρια μπαίνει ο σχέδιο των πλούσιων ομάδων της Ευρώπης για τη δημιουργία της κλειστής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Το κύμα διαμαρτυρίας, κυρίως από τους Άγγλους οπαδούς, έφερε αποτέλεσμα και η μία μετά την άλλη, οι κορυφαίες ομάδες της χώρας, ανακάλεσαν την αρχική απόφασ τους για σύσταση της Super League .

H Eυρωπαϊκή Super League αποτελεί πλέον παρελθόν. Το βράδυ της Τρίτης (20/4) οι αγγλικές ομάδες οδηγήθηκαν σε έξοδο από το τολμηρό εγχείρημα αφουγκραζόμενες την επιθυμία των οπαδών τους. Οι οπαδοί της Τσέλσι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, στο άκουσμα της αποχώρησης των "μπλε" από τον συνασπισμό των "δώδεκα", 48 ώρες μετά την ιδρυτική διακήρυξη της Super League.

H ΟΥΕΦΑ αναδείχθηκε νικήτρια σε αυτό το μεγάλο και συνάμα σύντομο σε εξέλιξη - όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος - ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Οι 12 ιδρύτριες ομάδες, όπως φάνηκε δεν υπολόγισαν τις σκληρές συνέπειες από ενδεχόμενη συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στη νέα λίγκα, κυρίως όμως δεν περίμεναν την αντίδραση των οπαδών τους, οι οποίοι έστησαν μπλόκα και ανάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να οδηγηθεί η ιδρυτική αρχή σε επανεξέταση της πρότασή της.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη μαζική αποχώρηση των έξι αγγλικών συλλόγων, με πρώτη την Τσέλσι που διέρρευσε την πρόθεση αποχώρησης της, αλλά και τη Μάντσεστερ Σίτι που ακολούθησε με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση.

Από την αρχή είχε ταχθεί εναντίον της Super League o Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σχολίασε την - θετική για το ποδόσφαιρο - εξέλιξη. "Αυτό είναι το σωστό παράδειγμα για το ποδόσφαιρο, τους οπαδούς, τους συλλόγους αλλά και τις κοινότητες σε όλη τη χώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το αγαπημένο μας εθνικό παιχνίδι", ανέφερε σε ανάρτηση του.

Και επειδή οι συνέπειες έχουν πάντα το δικό τους αντίτιμο, δεν άργησε να έρθει και η παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γουόντγορντ, από τους πρωτεργάτες της ιδέας του συνασπισμού των «12». Στα αξιοσημείωτα και η απολογία του προέδρου της Λίβερπουλ Τζον Χένρι, στους οπαδούς της ομάδας για την απόφαση να συμμετάσχουν οι "κόκκινοι" στη Σούπερ Λιγκ.

Οπως αναμενόταν με την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων ακολούθησαν και οι άλλες έξι (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ) και έτσι το όνειρο της ευρωπαικής λίγκας έπεσε στο κενό, με τους ειδικούς να μην διστάζουν να χρησιμοποιούν και τη λέξη φιάσκο, καθώς ουδείς από τους πρωτεργάτες της ιδέας δεν υπολόγισε τη δύναμη της ΟΥΕΦΑ, η οποία έριξε στο τραπέζι όλα της τα χαρτιά κρατώντας το όνειρο εκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου άθικτο.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2021 - 13:31

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.