Νικόλας Παπαδόπουλος: Η πολιτική απάτη της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχίζεται


Η πολιτική απάτη της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχίζεται όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος
Υπενθυμίζεται ότι πριν ακριβώς ένα χρόνο η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποφάσισε να αποσύρει το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων  κάτω από την πίεση των τραπεζών γιατί θεωρούσαν ότι ήταν πάρα πολύ χαμηλά τα επιτόκια που προέβλεπε το νομοσχέδιο και  κυρίως όμως επειδή δεν ήθελε τον έλεγχο από το Γενικό Ελεγκτή.


Το Δημοκρατικό Κόμμα, από την επόμενη μέρα, επέκρινε την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού και έκτοτε ζητούσε την επαναφορά του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποφάσισε να κρατήσει αυτό το νομοσχέδιο στα συρτάρια της για ένα χρόνο και δήλωνε κατ’ επανάληψη πως δεν πρόκειται να το επαναφέρει.

Θυμήθηκε δε, να το επαναφέρει μια βδομάδα πριν να διαλυθεί η Βουλή κάτω από την πίεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μικρομεσαίων που έμειναν ένα χρόνο χωρίς ουσιαστική στήριξη. Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών τους υποσχόταν ότι έχει σχέδιο Β, αλλά τελικά δεν είχε τίποτα.

Σήμερα όμως, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποκαλύπτεται το μέγεθος της παραπλάνησης  και τα ψέματα που κατ’ επανάληψη έχει πει ο Υπουργός Οικονομικών. Μετά που κατηγόρησε τη Βουλή ότι θα αφήσει την οικονομία χωρίς ρευστότητα αν δεν ψηφίσουμε αυθημερόν αυτό το νομοσχέδιο, σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αναδιπλώθηκε και μας είπε ότι ακόμη και αν ψηφίσουμε την ερχόμενη Πέμπτη, το σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν την επανασύσταση της νέας Βουλής τον ερχόμενο Ιούνιο και ο λόγος επειδή θα πρέπει να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εγκρίνει και μετά θα πρέπει να ξαναέρθουν πίσω στην νέα Βουλή για να εγκρίνει το σχετικό διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών.

Όσα ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες, συνιστούσαν ασύστολη ψευδολογία. Δεύτερο ψέμα, μετά που ο Υπουργός Οικονομικών, μας είπε ότι έκανε διαβούλευση με όλα τα κόμματα, τελικά κάποιο αόρατο χέρι αποφάσισε να διαγράψει την επιτροπή παρακολούθησης και δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που έφεραν ενώπιον μας, ισχυριζόμενος ότι αυτό έγινε μετά από διαβούλευση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σήμερα στην παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ρωτήθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να μας πει πιο κόμμα ζήτησε να αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο η επιτροπή παρακολούθησης. Πιο Κόμμα, ζήτησε λιγότερο έλεγχο από αυτό που προνοούσε το προηγούμενο νομοσχέδιο, κανένα κόμμα δεν είπε ότι ζήτησε κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρο ότι για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται η μονομανία της κυβέρνησης για να αποτρέψει τον έλεγχο σε ότι αφορά σχέδια μερικών δισεκατομμυρίων.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, εμείς επιμένουμε στον έλεγχο της κυβέρνησης της διαπλοκής. Επιμένουμε στον έλεγχο για να μην πάθουμε με τις κρατικές εγγυήσεις αυτά που πάθαμε με τα χρυσά διαβατήρια. Για αυτό σήμερα ενημερώσαμε την επιτροπή οικονομικών πως θα καταθέσουμε την ερχόμενη Πέμπτη,   σχετική τροπολογία για να επανέλθει η επιτροπή παρακολούθησης στο νομοσχέδιο με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2021 - 16:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Νοεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 26 Νοεμβρίου
18:00
Σημαντική νίκη για Πολωνία
17:20
Δράκου: Θα μελετηθεί ενδελεχώς η έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα
16:56
Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Κύπρο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 3ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
16:20
Προσπάθεια αποδόμησής της καταγγέλλει η Άννα Αριστοτέλους
16:07
Απελευθερώθηκαν 9 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου
15:19
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της
14:28
Νίκη ελπίδας για την Αυστραλία, 1-0 την Τυνησία
14:09
ΥΠΑΜ: Με σταθερές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και μέσω διπλωματίας απαντά στις τουρκικές προκλήσεις η ΚΔ
13:19
Η Κύπρος χαιρέτισε χθες βράδυ την κατάθεση του σχεδίου δράσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό
12:42
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 2ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
12:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand