Γιώργος Λουκαΐδης: Οι κυβερνώντες όπως δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια, ούτε και τώρα δεν θέλουν να αποκαλυφθεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - Ο ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΚΕΛ Γ. ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Οι κυβερνώντες όπως δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια, ούτε και τώρα δεν θέλουν να αποκαλυφθεί
Δική μας σταθερή απαίτηση είναι το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία, ώστε να κριθούν τα ευρήματα του πορίσματος καθώς επίσης και η Επιτροπή και το έργο της.

Οι πολίτες, από την άλλη, παρακολουθούν την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό να αλλάζουν θέσεις, ανάλογα με το τι τους συμφέρει.
Είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης που το Νοέμβριο του 2011 εισηγήθηκε την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών. Τώρα όμως, μεθοδεύουν τη μη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τη σαθρή βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων που οι ίδιοι έστησαν και λειτουργούσαν, εκθέτοντας επαναλαμβανόμενα τη χώρα μας διεθνώς.
Είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης και το κυβερνών κόμμα που επί χρόνια συγκρούονταν με τους πάντες ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «μέχρι σήμερα, λόγω αυστηρών ελέγχων, δεν ήρθαν στην Κύπρο μη «καθαροί» επενδυτές» (14.02.2019). Και ο Νίκος Νουρής ισχυριζόταν με στόμφο ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία» (26.08.2020) που να τεκμηριώνουν ότιδηποτε επιλήψιμο στο πρόγραμμα. Τώρα όμως, η Ερευνητική τεκμηρίωσε ότι πάνω από τα μισά διαβατήρια δόθηκαν παράνομα.

Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Συναγερμού παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Γιατί είναι η κυβέρνηση Συναγερμού που έδωσε πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια. Γιατί είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη και γραφεία συνδεδεμένα με νυν και πρώην υπουργούς που ήταν οι πρώτοι παίκτες στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων, αδιαφορώντας για τη σκανδαλώδη σύγκρουση συμφέροντος. Για αυτό δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια. Και για αυτό δεν θέλουν ούτε τώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2021 - 14:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.