Οι εξελίξεις στο Κυπριακό στο επίκεντρο συναντήσεων Προέδρου ΔΗΣΥ στο Βερολίνο

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο συνάντησης  στο Βερολίνο του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Andreas Peschke.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης πως τόνισε την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης αλλά και της στήριξης της Γερμανίας, στις επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη. “Η Γερμανία, σημαντική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Μια θετική εξέλιξη στη Γενεύη πέρα από τα σημαντικότατα οφέλη στο δρόμο για την επανένωση του νησιού μας, δημιουργεί και τις προοπτικές για μια επιτυχή θετική ατζέντα στα ευρωτουρκικά ζητήματα. Για να πετύχεις τους στόχους σου, χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να βγαίνουν κερδισμένοι και άλλοι παράγοντες”, επεσήμανε.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είχε στο Βερολίνο συνάντηση και με  τον κ. Gunther Krichbaum, Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ.  Krichbaum «για την ξεκάθαρη θέση του, για τη στήριξή και την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουμε για την επανένωση του τόπου μας. Αλλά και τη σημασία που έχει μια θετική εξέλιξη στο Κυπριακό, για να προχωρήσει η θετική ευρωπαϊκή ατζέντα στις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας».

Αυτό, πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ήταν και το κύριο μήνυμα που μεταφέρω εδώ στο Βερολίνο. Να βγουν κερδισμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αλλά και με την πρόοδο στα ελληνοτουρκικά και στο κυπριακό, να συνεχίσει σε μια θετική ατζέντα η σχέση Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο κ. Krichbaum είπε, αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «καταρχήν εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε το Βερολίνο, εφόσον οι συνθήκες δεν είναι εύκολες λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά η ενδυνάμωση και εκβάθυνση των σχέσεων, πάντα αξίζει τον κόπο».

Συζήτησαν, είπε, για το Κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα «ότι επίσης η πρόοδος στις συνομιλίες της Γενεύης, θα βοηθήσει ώστε το θέμα να μπει ακόμη περισσότερο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, εφόσον η ΕΕ πρέπει να είναι ειλικρινής διαμεσολαβητής στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην Κύπρο. Ένα είναι ξεκάθαρο. Η Κύπρος έχει 100% την αλληλεγγύη μας όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2021 - 16:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.