Κούσιος: Ο Παπαδόπουλος έστελνε επιστολές στον Πρόεδρο για ταχύτερη εξέταση 700 πολιτογραφήσεων

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλο και το δικηγορικό του Γραφείο οι οποίοι είχαν ενεργό ανάμιξη σε αιτήσεις για παροχή υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), διαφημίζοντας, μάλιστα, μέχρι τουλάχιστον το 2015, ότι στέλεχος του δικηγορικού Γραφείου ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, εξαπολύουν σήμερα μύδρους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξέχασε ότι μέσω συνεργατών του το δικηγορικό του Γραφείο διαφήμιζε τις υπηρεσίες που προσέφεραν, τονίζοντας, μάλιστα, ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν κυπριακή υπηκοότητα για πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που προβλέπονταν από το ΚΕΠ.

Γνώριζε φυσικά ότι όποιος επένδυε στην Κύπρο θα μπορούσε και η υπόλοιπη οικογένεια του, σύζυγος και τέκνα, να λάβουν την υπηκοότητα, γεγονός που επισημαίνεται στο ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου και είναι το αντικείμενο συζήτησης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος διατείνετο ότι αποχώρησε από το δικηγορικό Γραφείο που φέρει το όνομα του πατέρα του, από το 2011 δήλωνε έσοδα από το Γραφείο σε μεταγενέστερα χρόνια και ουδέποτε εξήγησε σε ποιον μεταβίβασε τις μετοχές του. Είναι δε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος που με επίσημες προτάσεις που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που έδωσε στη δημοσιότητα στην αρχή της πανδημίας, εισηγείτο την ταχύτερη εξέταση 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις ως μέτρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχουν τίποτα να κρύψουν για το ΚΕΠ, εξ ου και εισηγήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τον διορισμό ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές του ΚΕΠ, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε ενστάσεις και κατηγορούσε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι ο ίδιος και το κόμμα του λοιδορούσαν και υποτιμούσαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής, σε βαθμό που άφηναν υπονοούμενα, τόσο για την εντιμότητα τους όσο και για την καταλληλότητα τους όταν διορίζονταν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Θα ήταν πιο φρόνιμο εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέμενε τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής προτού εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2021 - 17:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand