Κλείνει προσωρινά το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς εκφράζουν με γραπτή τους ανακοίνωση, "έντονη διαμαρτυρία και οργή για την άδικη απόφαση που έχει ληφθεί από τον ΟΚΥπΥ σε σχέση με το προσωρινό κλείσιμο των θαλάμων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς", με σκοπό τη μετακίνηση των δύο ειδικών παθολόγων για τη στήριξη του θαλάμου covid-19 του Νοσοκομείου Πάφου.

Για ακόμη μία φορά, δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση, πλήττεται το δικαίωμα των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για παροχή ισότιμης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παρόλα τα αιτήματα, που κατά καιρούς υποβάλαμε προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης, εντούτοις, συνεχίζει η ανακοίνωση,  με τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μεθοδεύεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλης, καθώς αντί να αναβαθμίζεται, υπολειτουργεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός της χθεσινής απόφασης του ΟΚΥπΥ για τη μετακίνηση των 2 ειδικών παθολόγων, αποτελεί επίσης, όπως αναφέρεται  και η πρόσφατη μετακίνηση της καρδιολόγου του Νοσοκομείου, για τη στήριξη του θαλάμου covid-19 του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπως επίσης και η μη επαρκής λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου.

Καλούν τέλος το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και με συγκεκριμένες ενέργειες να εργαστούν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου τους .

Σε αντίθετη περίπτωση , προειδοποιούν, ότι θα προβούν στη λήψη δυναμικών μέτρων, καθώς απαιτούν  να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Κράτους και "όχι για πολλοστή φορά να αποτελούν δυστυχώς τον τελευταίο τροχό της αμάξης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2021 - 15:25

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand