Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Κλείσιμο τμημάτων ή σχολείων μόνο όπου χρειάζεται

H ΠΟΕΔ είχε εκφράσει και στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή της στο να κλείνουν μόνο Δημοτικά ή μόνο σχολεία μιας βαθμίδας, τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι κοινά για όλες τις βαθμίδες, αναφέρει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου και σημειώνει ότι εισήγησή τους είναι το κλείσιμο μόνο των τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται και μεταφορά των τμημάτων που επηρεάζονται σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τις εξελίξεις για το κλείσιμο των σχολείων ή όχι, η κα. Βασιλείου είπε ότι αναφορικά με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν συζητήσεις που γίνονται για πρόωρο κλείσιμο των σχολείων μία εβδομάδα πριν ή μετά τις διακοπές του Πάσχα, «οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επίσημα δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες».

«Η φημολογία αυτή έχει επηρεάσει και αναστατώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται παγκύπρια, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που δεν τιμάει κανένα», πρόσθεσε.

Εδώ και μήνες, συνέχισε η κα. Βασιλείου, η ΠΟΕΔ έχει προχωρήσει σε κατάθεση των απόψεών της όπου και όταν της δινόταν η ευκαιρία, «ακριβώς γιατί θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοικτά με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών, πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας».

«Να επαναλάβουμε ότι θεωρούμε ως καλύτερη λύση την υιοθέτηση της εισήγησής μας -η οποία και υπήρξε μέρος της αναθεώρησης των πρωτοκόλλων που είχε ανακοινώσει δημόσια το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα- που περιλάμβανε το κλείσιμο μόνο των τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται και μεταφορά των τμημάτων που επηρεάζονται σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, αν κλείνει ένα τμήμα με την εμφάνιση κρούσματος, τότε ολόκληρη η τάξη θα πηγαίνει σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης», συμπλήρωσε.

Κατ’ επέκταση, είπε η κα. Βασιλείου, δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα όπου στην τάξη θα βρίσκεται ένας μικρός αριθμός παιδιών και τα υπόλοιπα στο σπίτι.

Επιπλέον, σημείωσε, θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα που υπάρχει με τις αδιάθετες θέσεις αντικαταστατών και τις πολλαπλές επιβαρύνσεις των σχολικών μονάδων με αναπληρώσεις.

«Κάτι που πρέπει να προβληματίσει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Οι σχολικές μας μονάδες είναι πραγματικά στα όριά τους. Υπενθυμίζουμε και την προτροπή μας να εξεταστεί η διενέργεια εναλλακτικών μορφών τεστ και στα παιδιά, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ανίχνευση τυχόν κρουσμάτων ανάμεσα στον μαθητικό πληθυσμό», πρόσθεσε.

Η κα. Βασιλείου ανέφερε, επίσης, ότι αυτό είναι κάτι που έχει τροχοδρομηθεί τις τελευταίες μέρες «και αναμένουμε να δούμε και στην πράξη την αποτελεσματικότητά του».

«Ταυτόχρονα, με τη συμβολή των ειδικών μπορεί να εξεταστεί και η ενθάρρυνση της χρήση μάσκας, ιδιαίτερα στις περιοχές που θεωρούνται επιβαρυμένες. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί μας στα σχολεία κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων, γεγονός που αποτυπώνεται σε κάποιο βαθμό στο ότι χθες Πέμπτη 15/4/2021 δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία (στο πλαίσιο του προγράμματος διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων)», συμπλήρωσε.

Η κα. Βασιλείου καταλήγοντας υπενθύμισε ότι η ΠΟΕΔ είχε εκφράσει «και στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή της στο να κλείνουν μόνο Δημοτικά ή μόνο σχολεία μιας βαθμίδας, τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι κοινά για όλες τις βαθμίδες».

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021 - 13:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.