Επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωριακή εργασία οι ακτινολόγοι στα κρατικά νοσοκομεία

Οι Ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους Αξονικούς Τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων, ανακοινώνουν ότι από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωριακή εργασία με το σύστημα αναμονής και κλήσεων σε παγκύπρια βάση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών και Εργοθεραπευτών αναφέρουν πως το μέτρο αυτό επηρεάζει τη λειτουργία των τμημάτων αξονικής τομογραφίας κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, σημειώνοντας ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις κατά την πρωινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων θα εκτελούνται κανονικά.

Το ΔΣ του Κλάδου υπενθυμίζει ότι οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι τους για σχεδόν τρία χρόνια επέδειξαν υπευθυνότητα και υπομονή, αναμένοντας την έγκριση της συμφωνίας για αναθεωρημένη αποζημίωση των συναδέλφων που εργάζονται με το σύστημα αναμονής και κλήσεων χωρίς δυστυχώς καμία θετική ανταπόκριση από μέρους του κράτους.

Όπως προσθέτει το θέμα της αναθεωρημένης αποζημίωσης των ακτινολόγων, τέθηκε με επιστολή του Κλάδου προς το Υπουργείο Υγείας από τον Ιούνιο 2018, για να σημειώσει ότι ένα χρόνο μετά και κατόπιν εξαγγελίας λήψης μέτρων εκ μέρους του Κλάδου, με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία στο τέλος του 2019 και έκτοτε αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την υλοποίηση της.

Ο Κλάδος εκφράζει τις απολογίες του στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν, ενώ τονίζει ότι «δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από την εφαρμογή των προαναφερόμενων μέτρων αντίδρασης».

Καταληκτικά επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας και η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ ενημερώθηκαν στις 7 Απριλίου 2021 για την πρόθεση λήψης μέτρων, έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις, για κάλυψη των επειγόντων περιστατικών,  που θα παρουσιαστούν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, μετά τις 19 Απριλίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021 - 15:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

10 Μαΐου
Μπορέλ: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα επικεντρωθεί στα στρατηγικά μας προβλήματα
11:14
Γαλλία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους στις 19 Μαΐου-
11:00
Ανέβασαν ρολά ευχόμενοι όλα να πάνε καλά, οι εστιάτορες στην Πάφο
10:46
Νεαρή λιποθύμησε χθες στη Γεροσκήπου περιμένοντας για rapid test!
10:35
Γκουτέρες για συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ: Το Ισραήλ να επιδείξει «μέγιστη αυτοσυγκράτηση»
10:18
Συνελήφθη στο Ντουμπάι Βρετανός που καταζητείτο για διακίνηση ναρκωτικών και διέφευγε επί 8 χρόνια
09:59
Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο, ενημερώνει και ομολόγους για Κυπριακό
09:49
Σιλβέστρος: Ύστερα από τρεις εφιαλτικές εβδομάδες, μπορεί πλέον να γίνει σωστή ιχνηλάτηση
09:25
Η χθεσινή ταλαιπωρία στα rapid-test ήταν αναμενόμενη, λέει ο υπουργός Υγείας
09:23
EE:Στις 24 και 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος Κορυφής
08:58
Χαριλάου: Η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει βελτιωθεί αισθητά
08:39
Kόκκινος: Το safe- pass θα εφαρμοστεί για μια μεταβατική περίοδο 6 με 8 εβδομάδων
08:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand