Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου

Η βόρεια Κύπρος δεν είναι Γαλλία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικρίνοντας την απόφαση του ‘συνταγματικού δικαστηρίου’ των κατεχομένων για τερματισμό των μαθημάτων κορανίου ως αντίθετη επειδή αντιβαίνει με την αρχή της κοσμικότητας.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Εξωτερικών του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συζητήσει λεπτομερώς το θέμα με τον ‘πρόεδρο’ και στη συνέχεια να κάνει εκεί τις απαραίτητες δηλώσεις. “Φυσικά, δεν μπορούμε με καλή συνείδηση να αποδεχθούμε την ανακοίνωση του επικεφαλής του ‘συνταγματικού δικαστηρίου’. Πρώτα απ' όλα, ο επικεφαλής του ‘συνταγματικού δικαστηρίου’ πρέπει να διαβάσει τι είναι η κοσμικότητα. Πρέπει επίσης να μάθει πώς εφαρμόζεται η κοσμικότητα στην Τουρκία”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “εκτός αν αλλάξουν τη θέση τους, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα στην πίστη στην ‘τδβκ’, δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση βήματα που συνιστούν εμπόδιο στο να διδαχθούν τα παιδιά μας εκεί το Κοράνι”. “Όπως γνωρίζετε, προβλήματα τέτοιου είδους, που αφορούν τη θρησκευτική εκπαίδευση, έχουν επιλυθεί στην Τουρκία. Η αντίληψη της κοσμικότητας δεν είναι αυτό που θεωρούν. Και η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι η Γαλλία. Η ‘βόρεια Κύπρος’ έχει υποχρέωση να κινηθεί προς την ευθυγράμμιση όλων των πρακτικών της, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει, με εκείνες που εφαρμόζονται επί του παρόντος στην Τουρκία”, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “δεν γίνεται να περιμένουν να ανεχτούμε τα βήματα που πραγματοποίησαν ορισμένα από τα τοπικά συνδικάτα εκεί, τα οποία έχουν μικρή σχέση ή μίσος για τη θρησκεία”. Υποστηριξε ότι “ο επικεφαλής του ‘συνταγματικού δικαστηρίου’ πρέπει να διορθώσει αμέσως το λάθος του. Εάν δεν το κάνει, πρέπει να καταλάβει ότι, προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο, τα βήματα που εμείς θα κάνουμε θα έχουν επίσης διαφορετικό χαρακτήρα. Ο Αντιπρόεδρος μου κ. Φουάτ Οκτάι θα συναντηθεί επίσης με τον κ. Ερσίν Τατάρ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πραγματοποιούνται τα κατάλληλα βήματα για την διόρθωση αυτού του ζητήματος. Εγώ, επίσης, παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις όπως εκτυλίσσονται. Και εμείς θα κάνουμε βήματα ανάλογα με το πώς προχωρούν τα πράγματα”.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021 - 20:25

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων προτείνει η ΠΟΒΕΚ
16:06
Διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία κατά του Ισραήλ με συνθήματα "τρομοκράτης Ισραήλ"
15:42
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ αρνείται την όποια εμπλοκή της Μόσχας στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline
15:40
Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 11 Ιουλίου
15:33
Ελλάδα: Το Βέλγιο θα παραδώσει τον Λαγό στις ελληνικές αρχές, ο οποίος δεν άσκησε έφεση
15:09
Ξεπέρασαν τις οκτώ χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊου στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο
14:54
«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες και ζητούν υπαγωγή της στην «πράσινη» λίστα
14:51
Με Johnson & Johnson θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι άνω των 18 ετών σε 19 ελληνικά νησιά
14:32
Γερμανία: Κέρδη 6 δισεκατομμυρίων αναμένει η BioNTech για το 2021
14:23
ΕΕ: To "πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό" στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων
14:14
Οποιαδήποτε επέμβαση στους πανηγυρισμούς θα έφερνε χειρότερα αποτελέσματα δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας( Χρίστος Αντρέουβίντεο)
14:10
Πρόσθετα μέτρα από τον ΕΜΑ που επιτρέπουν στους ειδικούς να επικεντρώνονται στις δραστηριότητες COVID-19
13:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand