Αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας και διενέργεια rapid test στα σχολεία - Αναλυτικά οι αποφάσεις του υπ. Παιδείας

Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία,αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας.

Προσθέτει πως την επόμενη εβδομάδα θα εντατικοποιηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε μαθητές  Δημοτικών Σχολείων και συστήνει στους γονείς όπως τα παιδιά, άνω των έξι ετών, κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας εντός του σχολικού χώρου.

Το Υπουργείο Παιδείας προτρέπει ακόμη τους γονείς όπως προχωρήσουν σε διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα παιδιά τους πριν την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τις προσεχείς μέρες, ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει σε συνάντηση τις συνομοσπονδίες γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για να τους ενημερώσει για την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων και να συζητήσει τα μέτρα που προγραμματίζεται να εφαρμοστούν.

​Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων:

"Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής που εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων και στην οποία συμμετέχουν λειτουργοί του  Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ανακοινώνει ότι:

  • Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.
  • Την επόμενη εβδομάδα (19-23 Απριλίου) θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία για τους ανήλικους) σε παιδιά που φοιτούν στις Δ΄-Στ΄ τάξεις  Δημοτικών Σχολείων.
  • Συστήνεται στους γονείς/κηδεμόνες όπως τα παιδιά τους, άνω των 6 ετών, κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας εντός του σχολικού χώρου (αυστηρή σύσταση).
  • Προτρέπονται οι  γονείς/κηδεμόνες παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης  όπως προχωρήσουν σε διενέργεια  τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία για τους ανήλικους) στα παιδιά τους πριν την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά τις διακοπές του Πάσχα.
  • Τις προσεχείς μέρες, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα καλέσει σε συνάντηση τις συνομοσπονδίες γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για να τους ενημερώσει για την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων και να συζητήσει τα μέτρα που προγραμματίζεται να εφαρμοστούν.
  • Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης θα πρέπει, με βάσει τα ισχύοντα διατάγματα, να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κατά την επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.
  • Με την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα διενεργηθούν έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία για τους ανήλικους) και στα παιδιά που φοιτούν στις Δ΄-Στ΄ τάξεις  Δημοτικών σχολείων με βάση πρόγραμμα, το οποίο θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα σχολεία. Η διενέργεια του τεστ δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά παροτρύνονται οι γονείς/κηδεμόνες όπως δίνουν τη συγκατάθεσή τους.
  • Τη λειτουργία μιας Επιτροπής Παρακολούθησης στο Υπουργείο Υγείας, στην οποία να μετέχουν εξειδικευμένα στελέχη, συμπεριλαμβανόμενης της υπηρεσίας ιχνηλάτησης και εκπροσώπου της ΣΕΕ, όπως επίσης και παρατηρητή εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ και η οποία επιτροπή, εξετάζοντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και των δεικτών και με βάση κριτήρια (αριθμός κρουσμάτων κ.λπ.) που θα συναποφασισθούν, να αποφασίζει ποια σχολεία ή/και αριθμός τμημάτων, επιβάλλεται να αναστείλουν τη φοίτηση με φυσική παρουσία.
  • Η ειδική επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων και θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν για τη διαφοροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και της ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε σχολεία και τις ειδικές ρυθμίσεις για τη διενέργεια των Παγκύπριων Εξετάσεων."

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021 - 15:20

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.