Πρόωρες «εκλογές» συζητούν οι εταίροι στην «συγκυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Την ημερομηνία πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» θα συζητήσει σήμερα, Τρίτη, με τους εταίρους στην «κυβέρνηση» δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ και μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», την ερχόμενη Παρασκευή, θα υποβάλλουν την πρότασή τους στη «βουλή».

Ο κ. Σανέρ είπε επίσης ότι «σηκώσαμε τα μανίκια» για μια νέα «τδβκ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – προσθέτοντας ότι χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Σανέρ είπε επίσης ότι χάρη στις 100.000 δόσεις εμβολίων που έστειλε η Τουρκία, μπόρεσαν να εμβολιάσουν το 25% του πληθυσμού, κάτι που κάνει το ψευδοκράτος την 3η «χώρα» – όπως ανέφερε – στην ΕΕ σε ποσοστό εμβολιασμού. Περιμένουν, πρόσθεσε, άλλες 40.000 δόσεις από την Τουρκία, το «συντομότερο». Θεωρεί, συνέχισε, ότι είναι μια παγκόσμια πρωτιά η εφαρμογή καραντίνας στο σπίτι με βραχιολάκι παρακολούθησης και με ίδιο σύστημα η έλευση τουριστών «κλειστής περιόδου» που ξεκινά μεθαύριο.

Στα κατεχόμενα εκκρεμεί το θέμα των συμπληρωματικών «εκλογών» για την έδρα του Ερσίν Τατάρ στη «βουλή» μετά που εκλέγηκε «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, με τον Ερσάν Σανέρ να δηλώνει ότι είναι εναντίον της εκλογής που θα στοιχίσει 10 εκ. ΤΛ και υπέρ των πρόωρων «γενικών – βουλευτικών εκλογών». Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε για το θέμα αυτό και την άποψη του «γενικού εισαγγελέα».

Ανακοίνωσε επίσης ότι τον Απρίλιο οι μισθοί θα καταβληθούν με αύξηση 10,65% που αντιστοιχεί στην ΑΤΑ. Σημείωσε ωστόσο ότι έχουν μείωση κατά 30% στα έσοδα του «κράτους» λέγοντας ότι όλοι το γνωρίσουν αυτό και οι συντεχνίες θα έπρεπε να είναι πιο ευαίσθητες.

Για την τηλεφωνική του επικοινωνία χθες βράδυ με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, ο κ. Σανέρ είπε ότι συζήτησαν τα έργα που πρόκειται να γίνουν, όπως οι μελέτες για το νέο «κρατικό» νοσοκομείο στη Λευκωσία 500 κλινών, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ το νοσοκομείο θα εγκαινιαστεί στα 100χρονα της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 2023, όπως είπε.

Το τούνελ άρδευσης της Μόρφου και της Μεσαορίας, συνέχισε, είναι σχεδόν έτοιμο λέγοντας ότι έχουν σηκώσει τα μανίκια για μια νέα «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Κυπριακό και Βαρώσι

Ο Ερσάν Σανέρ υποστήριξε ότι η «νότια Κύπρος», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, μετέφερε στο ψευδοκράτος μικρότερο αριθμό δόσεων απ’ ότι δικαιούνται οι Τ/κ και αυτό «οδεύοντας προς την συνάντηση 5 + 1 της Γενεύης, είναι μια σημαντική ένδειξη για το πως ο νότος συνεχίζει να βλέπει τον βορρά». Ακόμα και στο θέμα της υγείας, δεν δόθηκαν τα εμβόλια που έπρεπε στους Τ/κ, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι από την «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ – «που δεν μπορεί να κάνει τον απαραίτητο διαμοιρασμό μαζί μας ούτε στο θέμα των εμβολίων, δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό να αναμένει κάτι κάποιος οδεύοντας προς την Γενεύη».

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, είπε ότι το βασικό «ντέρτι» των Ε/κ είναι να μην διαμοιραστούν τίποτε με τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ μαζί με την Τουρκία θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και τα συμφέροντα των ιδίων και του τουρκικού έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο κ. Σανέρ είπε ότι το άνοιγμα της περιοχή ήταν «μια πολιτική που άλλαξε το παιχνίδι» την οποία θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα και η οποία έστειλε το μήνυμα στην διεθνή κοινότητα πως «εάν δεν σκέφτεστε να κάνετε κάτι μαζί μας, εμείς στη δική μας χώρα δεν θα διστάσουμε να κάνουμε τα βήματα που πρέπει».

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2021 - 16:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Aνάπτυξη 4,1% για το 2021 και 6,0% για το 2022 προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα
11:35
Καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή εκθειάζοντας το έργο του
11:15
Σημαντική ανακοίνωση υπ.εξωτερικών προς Κύπριους που βρίσκονται στο Ισραήλ και τα Παλαστινιακά εδάφη
10:57
Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
10:55
Για μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
10:49
Στην 5η θέση η Κύπρος στις χώρες της ΕΕ σε ότι αφορά το πλάνο εμβολιασμών
10:35
Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών απασχόλησε την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών
09:59
Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες.
09:48
Το ΑΚΕΛ ξεκίνησε την υποβολή ενστάσεων στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού από τον Έφορο Εκλογής
09:40
Πιθανή η χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσιούτης
09:35
Στο «Πουρνάρα» μεταφέρθηκαν οι 64 άτυποι μετανάστες που έφτασαν χθες στη Λάρνακα
09:30
Συνολικά 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και συνδυασμούς αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στην Λάρνακα
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand