Βρετανία: Όλος ο πληθυσμός άνω των 50 ετών έλαβε μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι έχει διαθέσει σε όλο τον πληθυσμό της, που έχει ηλικία άνω των 50 ετών, μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

Η Βρετανία πραγματοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει προσφέρει τουλάχιστον μία δόση στις ομάδες προτεραιότητας από 1 ως 9, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ενήλικες άνω των 50 ετών, οι κλινικά ευάλωτοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από την ημερομηνία-στόχο της Πέμπτης.

«Έχουμε τώρα ξεπεράσει ένα ακόμη ουσιαστικά σημαντικό γεγονός στο πρόγραμμα του εμβολισμού μας, προσφέροντας δόσεις στον καθένα που ανήκει στις εννέα ομάδες υψηλότερου κινδύνου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Θα βαδίσουμε τώρα μπροστά με την ολοκλήρωση των σημαντικών δεύτερων δόσεων και κάνοντας πρόοδο αναφορικά με το στόχο προσφοράς ενός εμβολίου σε όλους τους ενήλικες μέχρι το τέλος Ιουλίου» πρόσθεσε ο ίδιος. H επιτυχία στο πρόγραμμα του εμβολιασμού ενίσχυσε τον οδικό χάρτη του Τζόνσον για την έξοδο από το lockdown, καθώς από χθες, Δευτέρα, λειτούργησαν και πάλι, όλα τα καταστήματα και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στην Αγγλία. Ωστόσο η Βρετανία χαμήλωσε το ρυθμό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στις ομάδες προτεραιότητας θα λάβουν και τη δεύτερη δόση, παρά τις μικρότερες ποσότητες εμβολίων που παραδόθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με το Μάρτιο.

Το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να έχει προσφερθεί μέχρι την 31η Ιουλίου μία δόση εμβολίου σε όλους τους ενήλικες. Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 45 ετών, εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα προσκληθεί για να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο. Η Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία (JCVI) ανακοίνωσε ότι αναμένει να συνεχίσει μία προσέγγιση βάσει της ηλικίας στην προώθηση των εμβολίων, αντί της αξιολόγησης προτεραιότητας των ανθρώπων ανάλογα με την εργασία τους ή άλλους συντελεστές κινδύνου.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2021 - 10:23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.