Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως για την αποπαγοποίηση μεγάλου αριθμού θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον στρατό και συμφώνησε να πληρωθούν οι προτεινόμενες από το Υπουργικό Συμβούλιο θέσεις ειδικών αστυνομικών, με βάση έγκυρη πληροφόρηση του ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οικονομικών συμφώνησε στην αποπαγοποίηση με το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο κατά την 31η Μαρτίου ενέκρινε εξαίρεση από τον νόμο που απαγορεύει την πλήρωση κενών θέσεων στον δημόσιο τομέα 554 θέσεων πρώτου διορισμού στη Δημόσια Υπηρεσία, 324 θέσεων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 24 θέσεων σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 17 θέσεων εργατικού προσωπικού. Ενέκρινε επίσης την αποπαγοποίηση 12 θέσεων ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού.

Η σχετική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 2 Απριλίου και παραλήφθηκε από τη Διεύθυνση της Βουλής στις 5 Απριλίου.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Απριλίου ενέκρινε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων για 103 θέσεις πρώτου διορισμού στον Κυπριακό Στρατό και 104 θέσεις ειδικών Αστυφυλάκων στην Αστυνομία.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διαβιβάστηκε στη Βουλή αυθημερόν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και η Επιτροπή Οικονομικών συμφώνησε με την αποπαγοποίηση τους.

Οι 554 θέσεις που ενέκρινε το Υπουργικό την 31η Μαρτίου αφορούν 8 θέσεις στη Νομική Υπηρεσία, 19 θέσεις στο Υπουργείο Εργασίας, 40 θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, 98 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, 383 θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας, 6 θέσεις στο Υπουργείο Μεταφορών.

Οι 324 θέσεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό την ίδια ημερομηνία αφορούν 172 θέσεις στην Αρχή Ηλεκτρισμού, 20 θέσεις στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών, 12 θέσεις στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, 2 θέσεις στο Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, 2 θέσεις στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Επιμελητήριο, 1 θέση στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο, 4 θέσεις στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, 3 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 36 θέσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, 7 θέσεις στον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης, 8 θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, 3 θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, 2 θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πόλης Χρυσοχούς, 1 θέση στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Περαιτέρω αφορούν 9 θέσεις στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, 3 θέσεις στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, 13 θέσεις στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1 θέση στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, 6 θέσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, 5 θέσεις στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, 14 θέσεις στην Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Από τις θέσεις που αφορούν τις Τοπικές Αρχές 2 προορίζονται για τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, 1 για το Δήμο Αγίας Νάπας, 3 για τον Δήμο Αγλαντζιάς, 1 για τον Δήμο Αθηένου, 2 για τον Δήμο Αμμοχώστου, 1 για τον Δήμο Λακατάμιας, 7 για τον Δήμο Λάρνακας, 2 για τον Δήμο Παραλιμνίου, 1 για τον Δήμο Στροβόλου, 1 για τον Δήμο Σωτήρας, 1 για το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα, 1 για το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωριού και Νήσου, 1 για το Κοινοτικό Συμβούλιο Παραμύθας.

Οι θέσεις εργατικού προσωπικού στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατανέμονται, ως εξής: 2 στον Δήμο Λατσιών, 1 στον Δήμο Αγλαντζιάς, 2 στον Δήμο Παραλιμνίου, 3 στον Δήμο Ύψωνα. ‘Άλλες 5 θέσεις είναι για το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, 3 για το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας και 1 για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Οι 12 θέσεις ωρομισθίων αφορούν σε 10 θέσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, 1 θέση στο Υπουργείο Εργασίας και 1 θέση στο Υπουργείο Παιδείας (ειδική εκπαίδευση).

Από τις 103 θέσεις πρώτου διορισμού στον Στρατό οι 65 θέσεις είναι θέσεις Ανθυπολοχαγού, εκ των οποίων οι 52 θα είναι για διορισμό οπλιτών αποφοίτων Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και 13 για την προώθηση της ανέλιξης υπαξιωματικών σε αξιωματικούς. Άλλες 38 θέσεις είναι για τον βαθμό του λοχία και αφορούν στην σε διορισμό οπλιτών αποφοίτων Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Ελλάδας.

Την ίδια ημέρα το Υπουργικό αποφάσισε αποπαγοποίηση 104 θέσεων ειδικών Αστυφυλάκων στην Αστυνομία.

Η Επιτροπή Οικονομικών συγκατατέθηκε επίσης στην αποπαγοποίηση 9 θέσεων για το Γενικό Λογιστήριο, εκ των οποίων οι 6 είναι θέσεις προαγωγής και οι 3 πρώτου διορισμού.

Περαιτέρω, συμφώνησε να αποπαγοποιηθούν μια θέση ανώτερου τεχνικού μηχανικού που ζήτησε το Υπουργείο Άμυνας και 2 θέσεις στενογράφων πρώτου διορισμού και 1 προαγωγής για Α΄Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που ζήτησε η Βουλή.

Με βάση την πληροφόρηση του ΚΥΠΕ, η Επιτροπή αποδέσμευσε και όλα τα κονδύλια που είχε στην ημερήσια διάταξη της.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021 - 19:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand