Ο Κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για Πενταμερή, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του Προέδρου της Δημοκρτίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι ο κ. Παπαδόπουλος ερωτήθηκε για το θέμα της πενταμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη την άφιξη στην Κύπρο της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέϊν Χολ Λουτ και βλέποντας πως η Τουρκία μιλά για λύση δύο κρατών.

Δυστυχώς, απάντησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος «δεν είναι μόνο η Τουρκία που μιλά για λύση δύο κρατών. Χθες ο τέως Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους και όπως δείχνουν σχετικές πληροφορίες, έχει δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε πει στον κ. Τσαβούσογλου ότι περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να συζητήσει μαζί με την Τουρκία μια πιθανή λύση δύο κρατών».

Πρόσθεσε πως «εάν αυτό είναι το κοινό όραμα του κ. Αναστασιάδη με την τουρκική πλευρά, τότε ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο βδομάδες θα βρεθούμε σ’ αυτή τη διάσκεψη από την οποία θα απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του κ. Αναστασιάδη» σημείωσε.

Ταυτόχρονα διερωτήθηκε «τι έχει να κρύψει και γιατί δεν αποκαλύπτει (ο Νίκος Αναστασιάδης) αυτή την πρόταση στον κυπριακό λαό».

Ο Προέδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στο θέμα των πολιτογραφήσεων και είπε πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε να εκδίδει χρυσά διαβατήρια ακόμα και μετά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικούς κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάνω από τους νόμους, πάνω από τους θεσμούς, πάνω από την ηθική, βάζει τα συμφέροντα των πελατών που θέλει να εξυπηρετήσει».

Το ερώτημα, είναι συνέχισε «γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά μπροστά σε αυτή την προκλητική παρανομία της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να αγνοεί τους κανονισμούς που και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ είχε ψηφίσει; Γιατί σιωπά»;

Για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Κύπρος έχει τη χειρότερη επίδοση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Και όμως ανέφερε «η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να συντονίσει το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Υγείας για τα πρωτόκολλα των σχολείων. Καλούμε την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να σοβαρευτεί» είπε και σημείωσε αυτό «το απαιτεί η δημόσια υγεία, το απαιτεί το συμφέρον της οικονομίας και του λαού μας».

Για την επίσκεψη του στα εμπορικά καταστήματα στο Παραλίμνι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως σήμερα επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά «τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά και τα περιοριστικά μέτρα». Η δική μας διαπίστωση, πρόσθεσε, «είναι ότι δυστυχώς τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τα κέντρα εστίασης».

Αυτό, συνέχισε «δείχνουν και τα σχετικά στοιχεία της Eurostat. Η Κύπρος παρουσιάζει τη δεύτερη, χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά την απώλεια εισοδημάτων».

Γι αυτό εμείς, είπε «επιμένουμε στην επιδότηση ενοικίων, στην επιδότηση λειτουργικών δαπανών όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, και θεωρούμε πλέον πως αυτή η στήριξη πρέπει να δοθεί αναδρομικά, για να δοθεί πραγματική βοήθεια σ' αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχασαν ένα χρόνο στήριξης λόγω της απραξίας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 20:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.