Ο Κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για Πενταμερή, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του Προέδρου της Δημοκρτίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι ο κ. Παπαδόπουλος ερωτήθηκε για το θέμα της πενταμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη την άφιξη στην Κύπρο της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέϊν Χολ Λουτ και βλέποντας πως η Τουρκία μιλά για λύση δύο κρατών.

Δυστυχώς, απάντησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος «δεν είναι μόνο η Τουρκία που μιλά για λύση δύο κρατών. Χθες ο τέως Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους και όπως δείχνουν σχετικές πληροφορίες, έχει δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε πει στον κ. Τσαβούσογλου ότι περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να συζητήσει μαζί με την Τουρκία μια πιθανή λύση δύο κρατών».

Πρόσθεσε πως «εάν αυτό είναι το κοινό όραμα του κ. Αναστασιάδη με την τουρκική πλευρά, τότε ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο βδομάδες θα βρεθούμε σ’ αυτή τη διάσκεψη από την οποία θα απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του κ. Αναστασιάδη» σημείωσε.

Ταυτόχρονα διερωτήθηκε «τι έχει να κρύψει και γιατί δεν αποκαλύπτει (ο Νίκος Αναστασιάδης) αυτή την πρόταση στον κυπριακό λαό».

Ο Προέδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στο θέμα των πολιτογραφήσεων και είπε πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε να εκδίδει χρυσά διαβατήρια ακόμα και μετά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικούς κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάνω από τους νόμους, πάνω από τους θεσμούς, πάνω από την ηθική, βάζει τα συμφέροντα των πελατών που θέλει να εξυπηρετήσει».

Το ερώτημα, είναι συνέχισε «γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά μπροστά σε αυτή την προκλητική παρανομία της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να αγνοεί τους κανονισμούς που και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ είχε ψηφίσει; Γιατί σιωπά»;

Για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Κύπρος έχει τη χειρότερη επίδοση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Και όμως ανέφερε «η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να συντονίσει το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Υγείας για τα πρωτόκολλα των σχολείων. Καλούμε την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να σοβαρευτεί» είπε και σημείωσε αυτό «το απαιτεί η δημόσια υγεία, το απαιτεί το συμφέρον της οικονομίας και του λαού μας».

Για την επίσκεψη του στα εμπορικά καταστήματα στο Παραλίμνι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως σήμερα επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά «τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά και τα περιοριστικά μέτρα». Η δική μας διαπίστωση, πρόσθεσε, «είναι ότι δυστυχώς τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τα κέντρα εστίασης».

Αυτό, συνέχισε «δείχνουν και τα σχετικά στοιχεία της Eurostat. Η Κύπρος παρουσιάζει τη δεύτερη, χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά την απώλεια εισοδημάτων».

Γι αυτό εμείς, είπε «επιμένουμε στην επιδότηση ενοικίων, στην επιδότηση λειτουργικών δαπανών όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, και θεωρούμε πλέον πως αυτή η στήριξη πρέπει να δοθεί αναδρομικά, για να δοθεί πραγματική βοήθεια σ' αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχασαν ένα χρόνο στήριξης λόγω της απραξίας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 20:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Aνάπτυξη 4,1% για το 2021 και 6,0% για το 2022 προβλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα
11:35
Καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή εκθειάζοντας το έργο του
11:15
Σημαντική ανακοίνωση υπ.εξωτερικών προς Κύπριους που βρίσκονται στο Ισραήλ και τα Παλαστινιακά εδάφη
10:57
Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
10:55
Για μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
10:49
Στην 5η θέση η Κύπρος στις χώρες της ΕΕ σε ότι αφορά το πλάνο εμβολιασμών
10:35
Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών απασχόλησε την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών
09:59
Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες.
09:48
Το ΑΚΕΛ ξεκίνησε την υποβολή ενστάσεων στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού από τον Έφορο Εκλογής
09:40
Πιθανή η χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσιούτης
09:35
Στο «Πουρνάρα» μεταφέρθηκαν οι 64 άτυποι μετανάστες που έφτασαν χθες στη Λάρνακα
09:30
Συνολικά 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και συνδυασμούς αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στην Λάρνακα
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand