Απάντηση στον Πρόεδρο ΔΗΚΟ για Κυπριακό, πολιτογραφήσεις, πανδημία, οικονομία, δίνει η Κυβέρνηση

Ξεκάθαρες είναι οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την συμμετοχή της Ελληνοκυπριακής πλευράς και τις θέσεις της στη διάσκεψη της Γενεύης, απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κούσιος δίνει απαντήσεις και για το θέμα των πολιτογραφήσεων, τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος θέτει το ερώτημα «σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό, θα ήταν καλό, πέραν από στείρα αντιπολίτευση, συνθηματολογία και εκμετάλλευση, για προεκλογικές σκοπιμότητες, κάποιων τοποθετήσεων, να απαντήσει ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος: Η θέση του ιδίου και του κόμματος του είναι να μεταβεί ή όχι η ελληνοκυπριακή πλευρά στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη»;

Ταυτόχρονα, αναφέρει, «θα ήταν ορθό και έντιμο απέναντι στον κυπριακό λαό, να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, όπως ειρήσθω εν παρόδω θα ήταν πρέπον να τοποθετηθεί και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στο Κυπριακό».

«Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες, τόσο για τη δημιουργική συμμετοχή μας στη διάσκεψη της Γενεύης όσο και για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του Κυπριακού, και τις έχει αναφέρει κατ΄ επανάληψη», προσθέτει.

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Παπαδόπουλου στο θέμα των πολιτογραφήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθυμίζει ότι ότι «υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες βάσει των οποίων εξετάστηκε η κάθε αίτηση».

«Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ίδιος καλούσε την Κυβέρνηση με προτάσεις του να επισπεύσει την εξέταση των 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις εξ επενδύσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «πληροφορούμε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «συλλαμβάνεται» αδιάβαστος! Οι δείκτες όλων των διεθνών οργανισμών κατατάσσουν την Κύπρο στις πλέον επιτυχημένες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, «μόνο ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος βλέπει με προεκλογικό φακό αποτυχία στη διαχείριση, την ώρα μάλιστα που η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά θνησιμότητας, ενώ το σύστημα υγείας και το ΓεΣΥ, με την ενίσχυση της Κυβέρνησης, αποδείχθηκαν όχι μόνο ανθεκτικά, αλλά και αποτελεσματικά».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του στην οικονομία και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων από πλευράς Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντάει ότι «είναι πραγματικά οξύμωρο ότι ο πολιτικός που καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό, που καταψήφισε την πρόταση της Κυβέρνησης για παροχή εγγυήσεων και που καλούσε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταψηφίσουν, θεωρεί πως νομιμοποιείται να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση».

«Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει παράσχει στήριξη ύψους 1,6 δις ευρώ προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και έχει καταθέσει νομοσχέδιο για κυβερνητικές εγγυήσεις πέραν του 1 δις ευρώ», αναφέρει.

Η ψήφιση του και από το ΔΗΚΟ, καταλήγει, «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον κ. Παπαδόπουλο να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιχειρηματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν στήριξης, και όχι ότι όσα λέει αποτελούν κενά περιεχομένου συνθήματα που χρησιμοποιεί στις προεκλογικές του περιοδείες».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2021 - 20:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών απασχόλησε την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών
09:59
Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες.
09:48
Το ΑΚΕΛ ξεκίνησε την υποβολή ενστάσεων στην απόρριψη του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού από τον Έφορο Εκλογής
09:40
Πιθανή η χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσιούτης
09:35
Στο «Πουρνάρα» μεταφέρθηκαν οι 64 άτυποι μετανάστες που έφτασαν χθες στη Λάρνακα
09:30
Συνολικά 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και συνδυασμούς αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στην Λάρνακα
09:13
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand