Ισραήλ: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 των Παλαιστινίων που έχουν άδεια εργασίας


Το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε επίσημα σήμερα εκστρατεία εμβολιασμού των Παλαιστινίων που εργάζονται στο Ισραήλ ή στους (εβραϊκούς) οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού οργάνωση.

Το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε επίσημα σήμερα εκστρατεία εμβολιασμού των Παλαιστινίων που εργάζονται στο Ισραήλ ή στους (εβραϊκούς) οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού οργάνωση. Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο συμφωνία με το Ισραήλ για τον εμβολιασμό κάπου 100.000 Παλαιστινίων που εργάζονται στους οικισμούς ή σε ισραηλινό έδαφος, όπου διεξάγεται μια τεράστια και γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού.

Μια πιλοτική δοκιμή εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για 700 εργαζομένους, ανακοίνωσε την ίδια μέρα η Gogat, το γραφείο συνδέσμου του ισραηλινού στρατού που χειρίζεται τις σχέσεις με τους Παλαιστινίους. Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι λαμβάνουν μια δόση του εμβολίου της Moderna σε πάγκους που έχουν δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό σε σημεία διέλευσης ανάμεσα στο ισραηλινό έδαφος και στη Δυτική Όχθη, ή σε βιομηχανικές ζώνες κοντά στους οικισμούς, ανέφερε σε ανακοίνωση η Magen David Adom.

Η Δυτική Όχθη είναι μια παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Περίπου το 40% των εννέα εκατομμυρίων Ισραηλινών έχουν λάβει τις δύο δόσεις τους του εμβολίου των Pfizer/BioNTech απο τις 19 Δεκεμβρίου, όταν ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα, χάρη σε μια συμφωνία της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer που προμηθεύει γρήγορα τη χώρα με αντάλλαγμα βιοϊατρικά δεδομένα.

Όμως οι Παλαιστίνιοι έχουν λάβει μόλις λίγες περισσότερες από 30.000 δόσεις, εκ των οποίων 2.000 από το Ισραήλ που δεσμεύθηκε να τους χορηγήσει 5.000. Μη κυβερνητικές οργανώσεις και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες πως το Ισραήλ έχει "την υποχρέωση" ως "κατοχική δύναμη" να "παράσχει" εμβόλια στα 2,8 εκατομμύρια Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης και στα δύο εκατομμύρια αυτών της λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

Πολλά παλαιστινιακά κυβερνεία, μεταξύ των οποίων εκείνο της Ραμάλας όπου εδρεύει η Παλαιστινιακή Αρχή, επέβαλαν και πάλι αυστηρό λοκντάουν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια αναζωπύρωση των μολύνσεων και μια αύξηση των νοσηλειών. Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 140.570 άρρωστοι έχουν καταγραφεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων περίπου 1.580 έχουν αποβιώσει.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021 - 14:00

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
Ένας νεκρός και μία τραυματίας από σφαίρες μπροστά σε νοσοκομείο του Παρισιού
21:42
Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο
21:24
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ
21:17
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand