Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ

Αιτία η απόφαση για τοποθέτηση φράκτη κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα.

Σε ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι με την απόφασή της όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο, αλλά στέλνει και επικίνδυνα πολιτικά μηνύματα.

Διερωτάται, μάλιστα, ποια μηνύματα στέλνει σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε οριοθέτηση συνόρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι ακριτικές κοινότητες διαμαρτύρονται για αυτή την εξέλιξη. Αρα, προσθέτει, προκύπτει το ερώτημα εάν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις κοινότητες, κάτοικοι των οποίων διέρχονται ή ασκούν γεωργικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές.

Απαντώντας στο ΑΚΕΛ, το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι βάσει του σχετικού κανονισμού, είναι  υποχρέωση της Κυβέρνησης να επιτηρεί αποτελεσματικά την πράσινη γραμμή, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση από υπηκόους τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής ή έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Η τοποθέτηση συρματοπλέγματος, προστίθεται, έχει αυτό ακριβώς το σκοπό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί το ΑΚΕΛ να απαντήσει στην κοινωνία η οποία ανησυχεί, εάν η θέση του είναι να συνεχισθεί ανεξέλεγκτα η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την κατοχική Τουρκία, μέσω των κατεχομένων.

Αναφερόμενο στην αποτελεσματικότητα του μέτρου, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι σαφώς δεν πρόκειται να επιλύσει στην ολότητα του το πρόβλημα, ενώ παραπέμπει στην εφαρμογή ανάλογων μέτρων στον Εβρο.   

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.