Ανοίγει αύριο, η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 67 ετών και άνω με 22,808 ραντεβού

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, ανοίγει αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί, η Πύλη Εμβολιασμού με 22,808 ραντεβού για τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Προτεραιότητα για τη διευθέτηση ραντεβού θα έχουν τα άτομα ηλικίας 67 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι και την Κυριακή, 7 Μαρτίου, διενεργήθηκαν 99,275 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 70,534 είναι εμβολιασμοί με την 1η δόση και οι 28,741 αφορούν σε άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

Ταυτόχρονα, η 1η δόση του εμβολίου χορηγήθηκε σε 1,277 άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο ρυθμός εμβολιασμού των ατόμων με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από την COVID-19 αυξάνεται τις επόμενες μέρες, με στόχο να καλυφθούν, τουλάχιστον με την 1η δόση, περίπου 30,000 άτομα μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), η Κύπρος έχει εμβολιάσει με την 1η δόση το 9,2% του πληθυσμού 18 ετών και άνω και βρίσκεται στην 3η θέση των κρατών της Ευρώπης ως προς την εμβολιαστική κάλυψη.

Με βάση τα δεδομένα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα OurWorldInData, η Κύπρος παραμένει στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη χορήγηση τουλάχιστον της μιας δόσης των εμβολίων, με μέσο όρο 11,42 δόσεις ανά 100 άτομα (στοιχεία μέχρι 5 Μαρτίου).

Παράλληλα, η Κύπρος έχει ολοκληρώσει σε πολύ υψηλό ποσοστό τον βασικό της στόχο να διασφαλίσει την προστασία, μέσω του εμβολιασμού, των ηλικιωμένων ατόμων άνω των 75 ετών, τα οποία έχουν αυξημένες πιθανότητες βαριάς νόσησης και θανάτου. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας τις συστάσεις του ECDC, η Κύπρος έχει φτάσει τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμβολιασμό τουλάχιστον του 80% των επαγγελματιών υγείας μέχρι τον Μάρτιο.

Σημειώνεται, ότι η Κύπρος συνεχίζει τους εμβολιασμούς στη βάση των διαθέσιμων αδειοδοτημένων εμβολίων που παραλαμβάνει σε εβδομαδιαία βάση από την Pfizer/BioNTech, τη Moderna και την AstraZeneca. Αναμένεται ότι εντός της εβδομάδας ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αξιολογήσει την αίτηση της Johnson&Johnson για αδειοδότηση του εμβολίου της, το οποίο είναι μονής δόσης.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2021 - 11:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.