Η Γιουνάιτεντ πήρε το ντέρμπι του Μάντσεστερ - Νέο στραβοπάτημα για τη Λίβερπουλ

Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με νίκη 2-0 από το Etihad, για την και συνεχίζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Παρά την ήττα, η Σίτι διατηρεί διαφορά ασφαλείας 11 βαθμών από τη συμπολίτιδά της. Στους 65 βαθμούς η Σίτι, στους 54 η Γιουνάιτεντ.

Μόλις στο 2' ο Μπρούνο Φερνάντεζ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μαρσιάλ 33 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα. Παρά το γρήγορο γκολ της Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι παρέμενε ανοικτό, με χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες και τους δύο τερματοφύλακες να είναι πρωταγωνιστές στο α' ημίχρονο. Ο Έντερσον αρνήθηκε γκολ στον Λουκ Σο και ο Χέντερσον στους Ζιτσένκο και Ντε Μπρόινε.

Με γκολ άρχισε και το β' ημίχρονο για τη Γιουνάιτεντ, στο 50', που ήταν και το πρώτο φετινό γκολ του Λουκ Σο (άλλο ένα γκολ πέτυχε ο Άγγλος αριστερός μπακ, τη σεζόν 2018-19 και ένα στο Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2019-20).

Ήταν η 15η νίκη για τη Γιουνάιτεντ η οποία παρέμεινε αήττητη για 11ο σερί αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις. Μετρά μόλις δύο ήττες μέσα στο 2021. Τελευταία ήταν η ήττα-σοκ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1, τέλη Ιανουαρίου, ενώ είχε προηγηθεί η ήττα-αποκλεισμός από τη Σίτι με 2-0 στο Λιγκ Καπ αρχές της χρονιάς.

Η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα για το... τρένο του Γκουαρντιόλα έπειτα από 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία ήττα ήταν από την Τότεναμ με 2-0 στο Λονδίνο. "Έτρεχε" μάλιστα ένα σερί 21 νικών που είχε αρχίσει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, η Λίβερπουλ άφηνε άλλους τρεις βαθμούς, καθώς δέχθηκε την ήττα με 1-0 από τη Φούλαμ στο Άνφιλντ. Ο μέσος από την Γκαμπόν Μάριο Λεμινά ήταν ο "χρυσός" σκόρερ, με το πρώτο του γκολ με τη Φανέλα της Φούλαμ (Είχε σκοράρει άλλες δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ στη διετία 2017-19 όταν αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον).

Ήταν η 5η, μόλις, νίκη για τη Φούλαμ, η οποία παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Είναι 18η με 26 βαθμούς, όσους έχει και η 17η Μπράιτον.

Για τη Λίβερπουλ ήταν η 4η ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες και έχασε εκ νέου έδαφος στην προσπάθεια για κατάληψη θέσης στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι 7η με 43 βαθμούς, 4 λιγότερους από την 4η Τσέλσι, η οποία έχει αγώνα λιγότερο. Στην 5η και 6η θέση βρίσκονται οι Έβερτον και Γουέστ Χαμ οι οποίες έχουν και δύο αγώνες στο χέρι.

Άκρως σημαντικά τα αυριανά παιχνίδια για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια: Τσέλσι - Έβερτον (8/3, 20:00) και Γουέστ Χαμ - Λιντς (8/3, 22:00).

Συντάκτης: Γιώργος Τσαβέλλας

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2021 - 21:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.