Το ΥΠΟΙΚ καλεί το ΔΗΚΟ να σταματήσει την παραπληροφόρηση σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.6 δισ. ευρώ, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, το Υπουργείο καλεί το ΔΗΚΟ "επιτέλους να σοβαρευτεί. Να σταματήσει να παραπληροφορεί και να μη συγχύζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Ας μελετήσουν επιτέλους τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", όπως αναφέρει.

Αφορμή για την ανακοίνωση του Υπουργείου ήταν σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, που καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να ανασκευάσει τις δηλώσεις του σε σχέση με την απάντηση του στο ΔΗΚΟ για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 1.6 δισ. ευρώ.Αυτή την περίοδο έχουν ήδη εκταμιευτεί €100 εκ. από τα €200 εκ. για απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων για κάλυψη των ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων, ενώ διενεργούνται πληρωμές για το 11ο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 650 εκ. ευρώ" προσθέτει το Υπουργείο.

Σημειώνει ότι αυτή τη στήριξη στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις έχει φυσικά καταψηφίσει το ΔΗΚΟ, εις βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσω της καταψήφισης των προϋπολογισμών, όπως έκανε και με τις κρατικές εγγυήσεις.

"Στην αντιπολιτευτική του μανία, το ΔΗΚΟ, δυστυχώς, επιχειρεί να μποϋκοτάρει και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αποτελεί τη μεσοπρόθεσμη πολιτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη τριετία. Γι’ αυτό έχει καταψηφίσει και το κονδύλι το οποίο προβλέπεται για το 2021 και εμμονικά αναλώνεται σε λαϊκισμό και σε ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε", συνεχίζει το Υπουργείο.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί συναινετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που θέτουν πέραν του προσωπικού πολιτικού οφέλους, το δημόσιο συμφέρον.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2021 - 18:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα συζητήσουν αύριο την υπόθεση Ναβάλνι
21:05
Σιλβέστρος: Δίδουμε ένα τιτάνιο αγώνα με τη διαδικασία ιχνηλάτησης- Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στα σχολεία
20:55
Έκρηξη κρουσμάτων: 852 νέα περιστατικά κορονοϊού και τρεις θάνατοι ανακοινώθηκαν την Κυριακή
20:32
ΗΠΑ: Θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία εάν πεθάνει ο Ναβάλνι
20:20
Συμμετοχή Δένδια στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
19:58
Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου στη Συρία
19:40
Στην Κύπρο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για επιθεώρηση
19:30
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου
19:26
«Βαθιά ανησυχία» της ΕΕ για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι
19:07
ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson&Johnson
18:53
Ελλάδα: 65 θάνατοι και 1829 νέα κρούσματα κορονοϊού
18:28
Μακρόν: Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να χαράξουν "σαφείς κόκκινες γραμμές" με την Μόσχα
18:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand