Αναστάτωση σε λύκειο της Λεμεσού μετά από λανθασμένα θετικά rapid test

Εκτός των τάξεων τους έμειναν σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό, μετά από αναστάτωση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα rapid test στα οποία υποβλήθηκαν. Περίπου 40 με 50 τεστ, μαθητών και καθηγητών, ήταν θετικά ενώ σε επαναληπτικό έλεγχο ήταν αρνητικά.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ο οποίος είπε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε από τη διεύθυνση του σχολείου, μεγάλος αριθμός μαθητών και καθηγητών, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Εξάλλου οι μαθητές, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ενημέρωσαν τις οικογένειες τους και η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ενώ μετά από επαναληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε θετικό περιστατικό στο σχολείο.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου παρέμειναν εκτός των τάξεων τους, ενώ ρίφθηκαν στο χώρο του γηπέδου καπνογόνα και κλήθηκε αστυνομική δύναμη.

Πάντως οι μαθητές διευκρίνισαν ότι τα καπνογόνα δεν σχετίζονται με το περιστατικό αλλά αποτελεί έθιμο τους για την Τσικνοπέμπτη.

Η συντονίστρια του υπουργείου Υγείας για το πρόγραμμα ελέγχων Καρολίνα Στυλιανού, δήλωσε στο Τρίτο ότι η μονάδα που μετέβη στο συγκεκριμένο σχολείο, επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο.

Εξήγησε ότι υπήρξαν εικοσιδύο δείγματα, τα οποία δεν ήταν ξεκάθαρα αρνητικά στον κορονοϊό, και τα μέλη της κινητής μονάδας, αντί να κατατάξουν στην κατηγορία των "αμφίβολων" αποτελεσμάτων, τα καταχώρησαν ως "θετικά".

Επιβεβαίωσε ότι, στον επαναληπτικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στον ιό.

Η κυρία Στυλιανού, διαβεβαίωσε ότι ειδικά για τα σχολεία, έχουν δοθεί οδηγίες στους λειτουργούς που διενεργούν τους ελέγχους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, και στην περίπτωση που υπάρχει αμφιβολία να προβαίνουν σε επαναληπτικά τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Πρώτο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2021 - 15:03

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.