Η Ελένη Θεοχάρους ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για τις βουλευτικές εκλογές

Το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για όλες τις επαρχίες ενόψει των βουλευτών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα της φετινής προεκλογικής εκστρατείας εν μέσω των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα διατηρηθούν τα μέτρα και πόσο θα παρεμποδιστεί η προεκλογική εκστρατεία, γιατί καταλαβαίνετε ότι μια προεκλογική εκστρατεία που γίνεται μόνο από τα τηλέφωνα και με τις τηλεδιασκέψεις και με την αδυναμία της ουσιαστικής παρουσίας των υποψηφίων των κάθε κομμάτων στα ΜΜΕ δεν είναι δυνατόν να έχει την απόδοση εκείνη, που έχει ο τρόπος με τον οποίο ξέρει να διαλέγει τους υποψηφίους ο λαός μας», ανέφερε η κ. Θεοχάρους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Εκτίμησε ότι οι περιορισμοί, εφόσον διατηρηθούν, θα επηρεάσουν περισσότερο τα μικρότερα κόμματα, για να προσθέσει ότι «ενώ τα μεγάλα κόμματα, που έχουν τους δοσμένους κομματικούς στρατούς, θα τους συγκρατήσουν, βλέπετε μια φουντώνουν οι μεταξύ τους διενέξεις και φτάνουν στο αποκορύφωμα με πολύ τοξικές συμπεριφορές και την άλλη εναγκαλίζονται ο ένας τον άλλο προκειμένου να οδηγούν το Κυπριακό στη καταβαράθρωση, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Η Αλληλεγγύη «κατέρχεται με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες, αυτόνομα και με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της και να έχει μια ισχυρή αντιπροσώπευση στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων προς όφελος της μεγάλης μάζας του κυπριακού λαού και προς στήριξη των εθνικών συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους.

Όπως ανέφερε, «είμαστε ένα κόμμα ριζοσπαστικό που επιζητεί την αλλαγή για τη βελτίωση του πατρίδας μας, είμαστε ένα κόμμα που εκπροσωπεί τις φτωχοποιημένες μάζες αυτού του λαού, που έχουν καταντήσει σε αυτό το σημείο εξαιτίας της κακοδιοίκησης, της διαφθοράς και των πολλαπλών σκανδάλων που έπληξαν την πατρίδα μας από την άρχουσα τάξη και θέλουμε επιτέλους να υπάρξει μια διαφορετική πορεία τόσο όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, αλλά και αναφορικά με την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος επιβίωσης του ελληνισμού στην πατρίδα μας».

Η κ. Θεοχάρους ανέδειξε ως βασικά θέματα το Κυπριακό, την οικονομία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για το Κυπριακό, η κ. Θεοχάρους επανέλαβε ότι η Αλληλεγγύη είναι «κάθετα εναντίον» στη λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας την ως «λύση απαρτχάιντ, μία λύση που εδραιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής μία λύση, που δεν αποκαθιστά τα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού».

Σε σχέση με την επικείμενη άτυπη πενταμερή, η κ. Θεοχάρους είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μεταβαίνει με τη στήριξη της ΕΕ, αφού, όπως είπε η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μεταβαίνει ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά «ως διοίκηση του νότου, ως ε/κ διοίκηση».

«Δεν συμφωνούμε και αυτός θα ήταν λόγος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην λάβει μέρος, να αποσυρθεί από την πενταμερή», είπε, προσθέτοντας ότι «ανησυχούμε ιδιαίτερα από την προσπάθεια των δυνάμεων να καταβαραθρώσουν το Κυπριακό με μια λύση χαλαρής συνομοσπονδίας στην προσπάθεια να συντονιστούν με τις συναντήσεις, που κάνει ο κ. Νεοφύτου με τον κ. Κυπριανού».

Παράλληλα, η κ. Θεοχάρους είπε πως αυτή «όχι μόνο έχει καταβαραθρωθεί από τα πολλά σκάνδαλα, που έχει βιώσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εξαιτίας της πανδημίας».

«Είναι γι’ αυτό το λόγο που αγωνιούμε βλέποντας συνέχεια να υπάρχει έξαρση της πανδημίας γιατί δεν εφαρμόζονται τα σωστά μέτρα και όσα μέτρα λαμβάνονται δεν έχει πειστεί ο λαός να τα εφαρμόζει με το σωστό τρόπο», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Είπε, εξάλλου, ότι η Αλληλεγγύη εισηγήθηκε όπως «εμβολιαστούν το γρηγορότερο οι πολίτες, που βρίσκονται στην παραγωγή, οι πολίτες που κινούν την οικονομία γιατί δεν αντέχει πια η πατρίδα μας ούτε μία μέρα περαιτέρω στασιμότητας. Αντ’ αυτού εισπράξαμε ένα ηχηρό όχι από τον Υπουργό».

Αμφισβήτησε, επίσης, τη θέση για επάρκεια εμβολίων, λέγοντας ότι «όλο βλέπουμε ότι μετατίθεται στο τέλος του μήνα και στο τέλος του μήνα η ανακοίνωση της άφιξης ικανοποιητικών ποσοτήτων». Υποστήριξε επίσης ότι «ούτε ξέρουμε και τις αναλογίες ανάμεσα στα τρία εμβόλια της AstraZeneca, της Phfizer και της Moderna, που εισάγονται στην Κύπρο».

Μίλησε επίσης και για «σκοτεινά ζητήματα» που αφορούν στις εξετάσεις rapid test και πρόσθεσε ότι ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευκρινίσεις για τους εισαγωγείς και η διάθεση του υλικού των rapid test. “Ναι, είναι σημαντικό για τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί κάποια στιγμή να οδηγηθεί κι’ αυτό σε μια άλλη ερευνητική επιτροπή που θα βγάλει ένα πόρισμα και θα φυλαχτεί κι ‘ αυτό στα συρτάρια», συμπλήρωσε.

«Εξηγήσαμε επίσης», είπε, «ότι όσον αφορά τα εμβόλια δεν μπορεί να υπακούμε στις νόρμες των Βρυξελλών και δώσαμε ως παράδειγμα τη Μάλτα που μπόρεσε και πήρε τα εμβόλια που ήθελε και στις ποσότητες που ήθελε».

Τα ονόματα των υποψηφίων:

Επαρχία Λευκωσίας:
1.           Θεοχάρους Ελένη
2.           Γεωργιάδου Ρούλα
3.           Γιόκκα Παντελίτσα
4.           Γιωργάλλας Μιχάλης
5.           Γρίβα Κική
6.           Δανιηλίδης Βαλέριος
7.           Δημητριάδης Χριστάκης
8.           Ιωάννου Τσιάτσιου Ανδρέας
9.           Κόκκινος Σάββας
10.         Κυριάκου Σολωμός
11.         Κωνσταντινίδης Σάββας
12.         Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
13.         Λακερίδης Χριστάκης (Κρις)
14.         Ναφαΐδης Χρύσης (Χρυσοβαλάντης)
15.         *
16.         Πουλικκάς Μάριος
17.         Σοφοκλέους Αλέξης
18.         Τελεβάντος Αντρέας
19.         Φανάρης Πέτρος
20.         Χατζηκώστα Μαρίνα
*Το πρόσωπο που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επαρχία Λεμεσού:
1.           Αλεξάνδρου Όμηρος
2.           Γεωργίου Ανδρέας
3.           Γκάυ Φράνσις Νεκτάριος
4.           Μιχαήλ Άννα
5.           Μπαρρής Κυριάκος
6.           Παπαδόπουλος Γεώργιος
7.           Τσίτσης Γιάννης
8.           Ττοππουζής Πρόδρομος
9.           Χριστοδούλου Μιχαήλ  (Κολοσσιάτης)
10.         Χριστοφή Χριστάκης  (Τσιοππής)
11.         Χριστοφίδη Γάτα
12.         Χρυσάνθου Ηρόδοτος

Επαρχία Λάρνακας:
1.           Αυξεντίου Φίλιππος
2.           Έλληνας Σταύρος (Σταυράκης)
3.           Νικολάου Σταύρος
4.           Ονησιφόρου Μελής
5.           Σιδερά Σταύρος (Σταυράκης)
6.           Χατζηπαναγή Αρτέμης

Επαρχία Πάφου:
1.           Ανδρεάδη Τατιάνα
2.           Δελιμπαλτίδου Βαρβάρα
3.           Μαυράκη Κυριακή
4.           Παπαγιάννης Χρίστος

Επαρχία Αμμοχώστου:
1.           Αθανασίου Αντρέας
2.           Βραχίμη Φοίβος
3.           Γεωργάλλα Κυριακή
4.           Γεωργίου Νικολάου Ανδρέας
5.           Κουρτέλλας Ελισσαίος
6.           Κωνσταντίνου Αλέξης
7.           Παπαπαύλου Ανδρέας
8.           Σάββα Μαρία
9.           Σεργίου Θεοδώρα
10.         Σιάμαρου Ανδρέας
11.         Χριστοφόρου Κωνσταντίνος

Επαρχία Κερύνειας:
1.           Αγγελή Αντώνης
2.           Μιχαήλ Εύη
3.           Χαραλάμπους Γεώργιος

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2021 - 15:57

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.