Η Alpine παρουσίασε το αυτοκίνητό της για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα ένα.

Η ομάδα παίρνει τα ινία από την Renault και παρουσιάζει το Alpine A521 το οποίο θα οδηγήσουν για το 2021 οι Esteban Ocon και Fernando Alonso.

Σε μια εικονική παρουσίαση που έλαβε χώρα στη βάση της ομάδας στο Enstone του Ηνωμένου Βασιλείου το A521 εντάσσει την Alpine στην οικογένεια της F1 μετά την απόφαση της μητρικής Renault να αλλάξει το όνομα της ομάδας.

alpine 3.jpg


Η εταιρία αποφάσισε η εμφάνιση της Αλπίνας να είναι στα αγωνιστικά χρώματα της Γαλλίας (κυριαρχεί το μπλε με πρόσθετα το άσπρο και το κόκκινο για να συμπληρωθεί το γαλλικό tricolore).
Η Renault τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρσι και σημείωσε τρεις τερματισμούς στο βάθρο.


Ο Esteban Ocon θα συνεχίσει με την ομάδα για δεύτερη χρονιά, έχοντας πάρει το πρώτο του βάθρο με τη Renault πέρυσι στο Grand Prix του Sakhir με μια δεύτερη θέση.
Μετά την αναχώρηση του Daniel Ricciardo για την McLaren, την θέση του πήρε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso.
Ο Alonso επιστρέφει στην F1 μετά από δύο χρόνια, όπου αγωνίστηκε στα sportscars, IndyCar και Dakar Rally.
Ο Ισπανός εντάσσεται για tρίτη φορά στην ομάδα του Enstone και μάλιστα με ένα πολυετές συμβόλαιο.
Ο Alonso αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Renault από το 2003 μέχρι το 2006, κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005 και το 2006. Μετά από μια σεζόν στη McLaren, επέστρεψε για το 2008 με μια διετή συμφωνία πριν ενταχθεί στη Ferrari.
Ο Ισπανός δεν ήταν παρών για στην παρουσίαση της ομάδας μετά από ένα ατύχημα ποδηλασίας που είχε τον περασμένο μήνα από το οποίο έσπασε το σαγόνι του. Η πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα Alpine θα έρθει στην αρχή των δοκιμαστικών πριν από τη έναρξη της σεζόν.
Η Alpine έχει υποστεί πολλές διευθυντικές αλλαγές συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του πρώην διευθυντή της ομάδας Cyril Abiteboul.

alpine 2.jpg


Ο πρώην διευθυντής της Suzuki MotoGP Davide Brivio θα κάνει την πρώτη του παρουσία στην F1 αφού είναι ο νέος διευθυντής αγώνων της Alpine και θα ηγηθεί της ομάδας μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή Marcin Budkowski. Οι δύο άνδρες θα αναφέρουν στον πρόσφατα διορισμένο CEO της Alpine, Laurent Rossi.
Το Alpine A521 θα κάνει την πρώτη του εκτεταμένη εμφάνιση στην πίστα κατά την έναρξη των δοκιμών πριν από τη σεζόν στο Μπαχρέιν, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2021 - 14:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.