Η Ferrari επιστρέφει «εργοστασιακή» στο Le Mans 24 Hours

Η Ferrari επιστρέφει στην κορυφή των αγώνων του Πρωταθλήματος Αντοχής το 2023 και στην νέα μεγάλη κατηγορία των Hypercar Le Mans.
Ο Ιταλός κατασκευαστής ανακοίνωσε την πρώτη του εργοστασιακή καμπάνια σε επίπεδο παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 1973.
Θα είναι επίσης η πρώτη της προσπάθεια μετά από 50 χρόνια να προσθέσει στις εννέα νίκες που έχει στο Le Mans 24 Hours

Η απόφαση της Ferrari ακολουθεί «μια περίοδο μελέτης και ανάλυσης» όπως την χαρακτήρισε, η οποία περιελάμβανε την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου σύμφωνα με τους κανόνες LMDh, τη νέα κατηγορία Hypercar της WEC.

Στην ανακοίνωση του προγράμματος η Ferrari εξήγησε ότι η ανάπτυξη του αυτοκινήτου είχε ήδη ξεκινήσει «τις τελευταίες εβδομάδες» και περιελάμβανε «τις φάσεις σχεδιασμού και προσομοίωσης».

FERRARI 333SP.jpg


Θα είναι το πρώτο πρωτότυπο Ferrari από το πελατειακό αυτοκίνητο 333SP, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για την κατηγορία World Sports Car της IMSA και ήταν το πρώτο πρωτότυπο που αγωνίστηκε κάτω από το εργοστάσιο πριν από 40 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann δήλωσε: "Για πάνω από 70 χρόνια αγώνων, σε πίστες σε όλο τον κόσμο, οδηγήσαμε τα αυτοκίνητα μας προς την νίκη εξερευνώντας τεχνολογικές λύσεις αιχμής, καινοτομίες που προκύπτουν από την πίστα και κάνουν εξαιρετικό στον δρόμο κάθε αυτοκίνητο μας που παράγεται στο Maranello.

"Με το νέο πρόγραμμα Le Mans Hypercar, η Ferrari επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την δέσμευση και αποφασιστικότητα της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να είναι πρωταγωνιστής στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα."

Ο Pierre Fillon, πρόεδρος του διοργανωτή του Le Mans, Automobile Club de l'Ouest, δήλωσε ότι τα νέα της Ferrari έκαναν «μια υπέροχη μέρα για τους αγώνες αντοχής».

ferrari lemans 3.jpg

b33ebb0f94bf7c728725e729444b09de.jpg



"Παράλληλα με τη Ferrari, το 2023, πολλοί κατασκευαστές που έχουν ήδη ενταχθεί σε εμάς και είναι σίγουροι ότι θα κάνουν ότι χρειάζεται για να διεκδικήσουν τον αγώνα για τα εκατοστά γενέθλια του", πρόσθεσε.

Η Ferrari είναι ο τρίτος μεγάλος κατασκευαστής που δεσμεύεται στην κατηγορία LMH μετά την Toyota και την Peugeot, οι οποίες θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Η μάρκα Audi, Porsche και Acura της Honda ανακοίνωσαν τα προγράμματα τους στο LMDh για το 2023.

Η Ferrari δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες του προγράμματος ή τεχνικές προδιαγραφές του επερχόμενου αυτοκινήτου της.

Αυτά θα επιβεβαιωθούν σε μελλοντικές ανακοινώσεις που θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα δοκιμών, το όνομα του αυτοκινήτου και τους οδηγούς, τους οποίος περιέγραψε ως "επίσημα πληρώματα".

Η Ferrari συμμετείχε στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2018 και κατέληξαν στους κανονισμούς του Le Mans Hypercar.
Ήταν ένας από τους τρεις κατασκευαστές που αποτάθηκε στην FIA και τον διοργανωτή του Le Mans, το Automobile Club de l'Ouest και έγραψαν από κοινού τους κανόνες, μετά τα το παράπονο τους ότι το κόστος παρέμενε πολύ υψηλό.
Η επιστροφή της Ferrari στο Le Mans και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WEC έρχεται σε μια στιγμή που το κόστος του προγράμματος της Φόρμουλα 1 μειώθηκε με την εισαγωγή ενός ανώτατου προϋπολογισμού για το 2021.



Συντάκτης: Γιώργος Τρίκος

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.