Στη Ρωσία για συνομιλίες ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορρέλ ταξιδεύει σήμερα στη Ρωσία όπου θα παραμείνει ως το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή Υπάτου Εκπροσώπου στη Ρωσία από το 2017 και αναμένεται να έχει την ευκαιρία να διεξαχθούν ευρείες συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλους Ρώσους συνομιλητές πριν από τη στρατηγική συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ  Ρωσίας το Μάρτιο.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπόρελ θέσει το ζήτημα των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη ευρύτερη γειτονία, τη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, την παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία και την αλλαγή του κλίματος.

Η πρόσφατη δηλητηρίαση, κράτηση και καταδίκη του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία καταδικάστηκε και αντιβαίνει στις υποχρεώσεις της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και οι ανησυχίες για θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία ευρύτερα, θα είναι επίσης στην ατζέντα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζ.Μπορρέλ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ρωσικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Μόσχα.

Προ της επίσκεψης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η σχέση με τη Ρωσία είναι μία από τις πιο περίπλοκες της ΕΕ. Οι πρόσφατες εξελίξεις χρησιμεύουν μόνο για να τονίσω την ανάγκη να επισκεφτώ τη Μόσχα. Όμως, πέρα ​​από τα ζητήματα της αντιπαράθεσης, υπάρχουν επίσης τομείς στους οποίους η ΕΕ και η Ρωσία συνεργάζονται ή πρέπει να συνεργαστούν περισσότερο, που απαιτούν την επείγουσα προσοχή μας".

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:31

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.