Επιστολή ΟΕΛΜΕΚ στον Υπ. Υγείας για τη διενέργεια rapid test και σε μαθητές

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την έκδοση διατάγματος, που να προνοεί ότι και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν το rapid test, απέστειλε η ΟΕΛΜΕΚ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε σήμερα, θεωρεί απαράδεκτο, ακατανόητο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε το ΥΠΠΑΝ με ημερομηνία 2/2/2021, το οποίο επιτρέπει την επάνοδο των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία χωρίς να είναι αναγκαία η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.
 
Σημειώνει ότι με την πιο πάνω απόφαση καταγράφεται μια τεράστια αντίφαση στα μέτρα που λαμβάνονται, αφού από τη μια είναι υποχρεωτικά τα rapid test για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων και από την άλλη δεν ισχύει το ίδιο για την πλειοψηφία των ατόμων που θα βρίσκονται στα σχολεία, ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας, δηλαδή τους μαθητές /τριες.
 
Όπως αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, «η εν λόγω απόφαση του ΥΠΠΑΝ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών και των οικείων τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «οι έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών μεταδίδουν τον ιό τόσο συχνά όσο και οι ενήλικες». Ταυτόχρονα, η απόφαση θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη πορεία των τελειόφοιτων μαθητών/τριων προς τις Παγκύπριες Εξετάσεις, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μεμονωμένοι μαθητές/τριες ή/και ολόκληρο τμήμα, επειδή δεν θα εντοπιστούν έγκαιρα οι φορείς του ιού».
 
Για το θέμα αυτό, η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την έκδοση διατάγματος, που να προνοεί ότι και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν το rapid test, γεγονός που θα προστατεύσει την υγεία των ίδιων των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και θα συμβάλει στην ομαλότερη υπό τις περιστάσεις λειτουργία των σχολείων μέχρι τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:31

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
60 τραυματίες μετά την κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή κοντά στην Ιερουσαλήμ (Βίντεο)
21:20
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση φόνου 46χρονου στη Γερμασόγεια
21:06
165 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 την Κυριακή, κανένας θάνατος
21:00
Νίκη με ανατροπή 2 - 1 η Πάφος φουλ για πρωτιά, βουλιάζει η Ν.Σαλαμίνα
20:15
Στο Golden Coast, συνοδεία της Λιμενικής, οδηγείται πλοιάριο με 56 μετανάστες
20:07
Ελλάδα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Νέα Πέραμο Αττικής
19:58
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, συγκαλεί ο Ζ. Μπορέλ
19:53
Μπ. Νετανιάχου: Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης ήταν «ένας απόλυτα νόμιμος στόχος»
19:28
Η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο των επαφών του ΥΠΕΞ στην Ιορδανία
19:10
Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με όχημα που τους παρέσυρε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
18:55
Μήνυμα παραμονής από Τιμούρ: "Αυτή ήταν μόνο η αρχή!" (Βίντεο)
18:34
Άνοιξε o αυτοκινητόδρομος Αγιας Ναπας - Λαρνακας
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand