ΥΠΟΙΚ: Ανάγκη χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης ελέγχων Τμ. Φορολογίας για πολιτογραφήσεις

Την ανάγκη να τεθούν χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των ελέγχων που διενεργεί το Τμήμα Φορολογίας σε ό,τι αφορά την καταβολή φόρων που αφορούν συναλλαγές που έγιναν στο πλαίσιο των πολιτογραφήσεων, εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Από την πλευρά του Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης ανέφερε ότι το Τμήμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο καταγραφής όλων των 3.000 αιτήσεων πολιτογράφησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπό έλεγχο, σήμερα, για σκοπούς ΦΠΑ, βρίσκονται 80 πάροχοι (από τους συνολικά 245), οι οποίοι ελέγχουν το 80% των αιτήσεων ή σε αξία το 77% των πολιτογραφήσεων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, ενώπιον των μελών της Επιτροπής, η οποία συζήτησε αυτεπάγγελτα τους ελέγχους που έχει διεξάγει μέχρι σήμερα το Τμήμα Φορολογίας στα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, που παρέχουν υπηρεσίες στα πλαίσια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), έπειτα από πρόταση των βουλευτών Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Γιώργου Περδίκη, "έχουν δοθεί οδηγίες να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι από το Τμήμα Φορολογίας για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις των φόρων" (Έκτακτη εισφορά για την άμυνα, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματο) που αφορούν συναλλαγές στο πλαίσιο των πολιτογραφήσεων.

Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι οι έλεγχοι εστιάζονται σε δύο κατηγορίες ατόμων, που είναι η μια αυτή που αφορά άτομα που πραγματοποίησαν πώληση ακινήτου, αλλά και η δεύτερη που αφορά όσους εισέπραξαν προμήθεια είτε είναι πάροχοι είτε εμπλέκονται με την παροχή υπηρεσιών για την ολοκλήρωση της πολιτογράφησης.

«Με βάση τις οδηγίες μας έπρεπε να αρχίσουμε από τους μεγάλους ούτως ώστε ανάλογα με τον όγκο να έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία» μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου όλων των παρόχων, σημείωσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 16:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.