Ο ΠτΔ είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση για την Κύπρο δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Κυριάκος Κούσιος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στην Γενεύη.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κούσιος ανέφερε ότι γίνεται προετοιμασία από τη νομική ομάδα και τα μέλη της διαπραγματευτικής και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος για την συνάντηση και για ουσιαστική διαπραγμάτευση του Κυπριακού.

Είπε ακόμα ότι σύντομα αναμένεται να επισκεφτεί την Κύπρο η ειδική απεστελμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων ΕΘνών Τζεην Χολ Λουτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης.

Ερωτηθείς αν εχει ετοιμαστεί οδικός χάρτης για τις συνομιλίες ο κύριος Κούσιος δήλωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει αποτέλεσμα στην άτυπη συνάντηση και να πειστεί ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει στην επόμενη φάση, για συζήτηση της ουσίας του Κυπριακού. Αν υπάρξει επιτυχία στην άτυπη συνάντηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα ακολουθήσει συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών ομάδων για προετοιμασία των διαπραγματεύσεων.

Στόχος, πρόσθεσε ο κύριος Κούσιος, είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, αλλά ξεκαθάρισε ότι το θέμα των χρονοδιαγραμμάτων δεν αποφασιζεται εκ των προτέρων.

Την σύγκληση της άτυπης συνάντησης 5+1 για το Κυπριακό ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σκοπός της συνάντησης, τόνισε, είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μία διαρκή λύση του Κυπριακού, εντός προβλεπτού ορίζοντα.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 12:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Κούσιος: Ο Παπαδόπουλος έστελνε επιστολές στον Πρόεδρο για ταχύτερη εξέταση 700 πολιτογραφήσεων
17:53
Απαλλαγή παιδιών πολύτεκνων οικογενειών από τα τέλη στις Παγκύπριες Εξετάσεις
17:52
Στους 37 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
17:48
Κατέκτησε και το κύπελλο η Ομόνοια
17:02
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό στο επίκεντρο συναντήσεων Προέδρου ΔΗΣΥ στο Βερολίνο
16:54
Παρέλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη ο Βήχας
16:00
Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς!
15:58
O ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
15:48
«Η Λάρνακα δεν είναι σκουπιδότοπος της Κύπρου»
15:26
Κλείνει προσωρινά το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς
15:24
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
15:08
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΡΕΣ
15:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand