Δοκιμές υποψηφίου εμβολίου για τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε η Moderna

Η Moderna έχει αποστείλει δόσεις του mRNA-1273.351, του υποψήφιου εμβολίου κατά της μετάλλαξης που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, στο NIH (Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας), για κλινική δοκιμή, ανακοινώνοντας επενδύσεις για να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα για το εμβόλιο έναντι του Covid-19 παγκόσμια.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται περαιτέρω ότι η εταιρεία αξιολογεί τη χρήση μιας ενισχυτικής δόσης για να αυξήσει την εξουδετερωτική ανοσία έναντι των νέων μεταλλάξεων και σκοπεύει να εξετάσει τρεις ξεχωριστές προσεγγίσεις για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων, με ένα συγκεκριμένο υποψήφιο ενισχυτικό εμβόλιο mRNA-1273.351 για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ένα πολλαπλό υποψήφιο ενισχυτικό εμβόλιο mRNA-1273.211 που θα συνδυάζει το mRNA-1273, το εγκεκριμένο εμβόλιο της Moderna έναντι των προγονικών στελεχών, και του mRNA-1273.351 σε ένα εμβόλιο, μια τρίτη δόση του mRNA-1273 του εμβολίου της Moderna έναντι του Covid-19, ως ενισχυτικό σε μικρότερη δοσολογία, στα επίπεδα των 50 µg.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται περαιτέρω ότι η εταιρεία πρόκειται να αξιολογήσει τη δυνατότητα χορήγησης των mRNA-1273.351 και mRNA-1273.211 ως πρώτο εμβόλιο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Προστίθεται ότι το βασικό πλάνο παραγωγής για το 2021 αυξάνεται σε 700 εκατομμύρια δόσεις, με την εταιρεία να εργάζεται αδιάκοπα για να διανείμει έως και 1 δις δόσεις μέσα στο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel, ανέφερε πως «αξιοποιώντας την ευελιξία της mRNA πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει, προχωράμε ταχύτατα στις κλινικές δοκιμές των εξελιγμένων εμβολίων για να αντιμετωπίσουμε τις νέες μεταλλάξεις του ιού».

Πρόσθεσε πως η Moderna έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε όσες επικαιροποιήσεις του εμβολίου χρειαστούν μέχρι να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο και εξέφρασε την ελπίδα να η εταιρεία να αποδείξει ότι τα ενισχυτικά εμβόλια μπορούν, εάν χρειαστεί, να χορηγηθούν σε μικρότερες δόσεις, γεγονός που θα μας επιτρέψει να διανείμουμε πολύ περισσότερες δόσεις στην παγκόσμια κοινότητα στα τέλη του 2021 ή και το 2022, εάν κριθεί αναγκαίο.»

Η Moderna ανακοινώνει επιπλέον επενδύσεις για να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα του εμβολίου έναντι του Covid-19 παγκόσμια με  προβλεπόμενη δυναμικότητα για το 2022 να αυξάνεται σε 1,4 δις δόσεις των 100 μg.

Οι νέες επενδύσεις θα επιτρέψουν την παραγωγή επιπλέον δόσεων του υπάρχοντος εμβολίου της Moderna έναντι του Covid-19 και θα προσφέρουν ευελιξία στην παραγωγή των πιθανών ενισχυτικών εμβολίων για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων.
Η Moderna έχει ήδη λάβει θετική απάντηση από τον FDA στην πρόταση της να συμπεριλάβει περισσότερες δόσεις ανά φιαλίδιο εμβολίου, και η εταιρεία εξετάζει ένα πλάνο το οποίο μπορεί να επιτρέψει να χορηγηθούν έως και 15 δόσεις από κάθε φιαλίδιο. Η Moderna αναμένεται να ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις και με άλλες ρυθμιστικές αρχές, ως προβλέπεται.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.