Την Παρασκευή στην Τουρκία ο Σανέρ για το οικονομικό «πρωτόκολλο», συνάντηση με Οκτάι είχαν τ/κ οργανώσεις

Μεθαύριο Παρασκευή μεταβαίνει στην Άγκυρα για να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για την «συμφωνία οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για το 2021 και να υπογράψει το σχετικό «πρωτόκολλο», ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο σύμβουλος στην «πρωθυπουργία», Ομέρ Κιοσέογλου και ο «υφυπουργός οικονομικών» Τζενγκίζ Τσολί βρίσκονται ήδη στην Άγκυρα για ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών.

Το «πρωτόκολλο» αναμένεται να περιέχει στήριξη της Τουρκίας προς τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους και υλοποίηση έργων υποδομής με την συμβολή της Άγκυρας, που θα αφορούν και την πανδημία.

Ο κ. Σανέρ δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητά τους κατά τις συναντήσεις θα είναι η διασφάλιση εμβολίων, όμως θα θέσουν στο τραπέζι και αυτά που θα κάνουν για την οικονομία μετά την πανδημία. Επεσήμανε ότι άρχισαν ήδη τις προσπάθειες για να ξεπεραστεί η δύσκολη περίοδος στον τουρισμό και στην ανώτατη εκπαίδευση και σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η ποσότητα των εμβολίων που έρχονται.

Για την ανάπτυξη του κάθε τομέα της οικονομίας συζήτησαν στην Άγκυρα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι και οι εκπρόσωποι της τ/κ οικονομικής πλατφόρμας. Συναντήθηκαν επίσης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άγκυρας και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας.

Στην αντιπροσωπεία της πλατφόρμας συμμετείχαν ο πρόεδρος του τ/κ εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάϊ Ντενίζ, ο «πρόεδρος» του τ/κ «βιομηχανικού επιμελητηρίου», Τζαντάν Αβουντούκ, ο «πρόεδρος» της Τ/κ «ένωσης εργολάβων οικοδομών», Τζιαφέρ Γκιούρτζιαφερ και ο «πρόεδρος» της τ/κ «ένωσης ξενοδόχων», Ντιμάγ Τσιαγίνερ.

Στη συνάντηση με τον Φουάτ Οκτάι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών στη οργανωμένη βιομηχανική ζώνη στα κατεχόμενα και των συστημάτων διαχείρισης υπό την επίβλεψη και τις εισηγήσεις της Τουρκίας, καθώς επίσης και η στήριξη του συνεδριακού τουρισμού.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία τ/κ και Τούρκων εργολάβων οικοδομών και η επιτάχυνση των εργασιών για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αντιμετωπίζει ο «πραγματικός τομέας της οικονομίας», που πρέπει να ανακάμψει μετά τη λήξη της πανδημίας.

Εκπρόσωποι της πλατφόρμας δήλωσαν στον παράνομο «Μπαϊράκ» ότι ζήτησαν επίσης περισσότερα εμβόλια ώστε να γίνουν όσο δυνατόν γρηγορότερα οι εμβολιασμοί για να επαναλειτουργήσουν σύντομα τουρισμός και «πανεπιστήμια».

Στο μεταξύ, ο «υπουργός δημοσιονομικών» Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη που επικρατεί ότι θα γίνουν αποκοπές σε μισθούς του «δημοσίου» υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αποκοπές σε μισθούς.

Η καταβολή μισθών, είπε, θα γίνε κανονικά μετά από εγχώριο δανεισμό ύψους 150 εκ. ΤΛ καθώς επίσης και με μεσοπρόθεσμο δανεισμό ύψους 200 εκ.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ερχάν Αρικλί, "υπουργού οικονομίας και ενέργειας" ότι "ο Μάρτιος θα είναι μήνας εφιάλτης για τα οικονομικά", ο κ. Ογούζ είπε ότι τέτοιες δηλώσεις καλό είναι να αποφεύγονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
Ένας νεκρός και μία τραυματίας από σφαίρες μπροστά σε νοσοκομείο του Παρισιού
21:42
Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο
21:24
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ
21:17
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand