Οκτώ υποθέσεις από 15 Φεβρουαρίου στο Κλιμάκιο Διερεύνησης Υποθέσεων Βίας στην οικογένεια Πάφου

Οκτώ υποθέσεων έχει επιληφθεί μέχρι στιγμής το Ειδικό Κλιμάκιο Διερεύνησης Υποθέσεων Βίας στην Οικογένεια, που λειτούργησε από τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, και Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως οι πέντε από τις οκτώ υποθέσεις, έχουν καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και έχουν εκδοθεί ισάριθμα διατάγματα αποκλεισμού του θύτη από τα θύματα.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις σημείωσε, είναι υπό διερεύνηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, το Κλιμάκιο διερευνά υποθέσεις κατά παράβαση του Περί Βίας στην Οικογένεια Νόμου, που συμβαίνουν σε ολόκληρη την Επαρχία Πάφου, προσθέτοντας πως αυτό εδρεύει στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και αποτελείται από οκτώ άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες αστυνομικούς, γιατί τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και ανήλικα παιδιά, όπως είπε. 

Επεσήμανε ακόμη πως τα μέλη που στελεχώνουν το Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών βίας στην οικογένεια δεν θα ασχολούνται με άλλα καθήκοντα και υποθέσεις, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και επάρκεια στη διερεύνηση υποθέσεων βίας και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των θυμάτων και των παιδιών τους. 

Αυτά τα άτομα, συνέχισε, πέραν της εκπαίδευσης της οποίας έχουν τύχει, το συντομότερο δυνατό θα εκπαιδευτούν περαιτέρω για να μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους. 

Ο κ. Ιωάννου είπε ακόμη πως θα δοθούν οδηγίες όσον αφορά την προστασία των θυμάτων και μετά την καταγγελία θα υπάρχει προς τούτο συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, τα Νοσοκομεία για να μπορέσουν όλοι οι συνεργαζόμενοι να εξαλείψουν αν είναι δυνατόν αυτού του είδους τα εγκλήματα κατά ανυπεράσπιστων προσώπων όπως είναι οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά. 

Πρόσθεσε πως το Ειδικό Κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων βίας στην οικογένεια λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα απαντά στα τηλέφωνα 26 806023 ή 26 806021.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως σκοπός του Κλιμακίου σύμφωνα και με τις οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, είναι να προσφέρει περισσότερο επαγγελματισμό και περισσότερη εχεμύθεια όσον αφορά τα στοιχεία των εμπλεκόμενων για να βοηθηθούν τα θύματα να αποκτήσουν το απαραίτητο θάρρος να καταγγείλουν τις υποθέσεις τους στην Αστυνομία. 

Η Αστυνομία στη συνέχεια, θα τα χειρίζεται με απόλυτο σεβασμό και θα φροντίζει, ούτως ώστε, οι υποθέσεις να καταχωρούνται άμεσα στο Δικαστήριο αν είναι δυνατόν από την επομένη ημέρα της καταγγελίας εκτός και αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο που θα είναι η πρώτη εργάσιμη. 

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 - 11:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Ολομέλεια ψήφισε το νόμο για τις κρατικές εγγυήσεις
21:35
Handelsblatt: Να υιοθετηθεί σε όλη τη Μεσόγειο το μοντέλο των ελληνικών covid-free νησιών
21:17
«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας
21:04
Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ υπέγραψε το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία
20:49
Γαλλία: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις αρχές Μαΐου
20:28
Triggs: Πρόσβαση στο άσυλο & βελτίωση συνθηκών αιτητών στην Κύπρο
20:15
Η Σλοβακία απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία
20:07
Ένας θάνατος και 927 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
20:04
Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις
19:52
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand