Μ.Σχοινάς:Πρέπει να υπάρξει ταχύτητα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ

To γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) επισημαίνει σε τηλεγράφημα του πως ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής προτρέπει να υπάρξει ταχύτητα σε σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δίνει ελπίδες για τις καλοκαιρινές διακοπές παρά τον κορονοϊό.

«Σε τελική ανάλυση, αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το περυσινό», δηλώνει. «Θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους, θα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό και τους κανόνες για τα ασφαλή ταξίδια που θα αναπτύξουμε από κοινού», αναφέρει.

Σε σχέση με το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμών στην ΕΕ, ο Σχοινάς προτρέπει όπως υπάρξει ταχύτητα: «Αυτό αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε στο Βορρά είτε στο Νότο, και οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα απ’ ό,τι ο χρόνος στην πολιτική». Είναι σημαντικό να υπάρξει μια από κοινού προσέγγιση σε σχέση με την απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. «Και τότε θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της χρήσης», προσθέτει.

Τρίτες χώρες, όπως το Ισραήλ προχωρούν ήδη με ταχύτητα μπροστά, αναφέρει ο Σχοινάς. Η χώρα παρουσίασε πρόσφατα ένα «πράσινο διαβατήριο» για τους εμβολιασμένους, το οποίο υπόσχεται οφέλη όταν ταξιδεύει κανείς ή παρακολουθεί εκδηλώσεις. «Στην ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο, διαφορετικά θα επικρατήσουν οι διμερείς λύσεις», προειδοποιεί ο Επίτροπος.

Σε σχέση με την πιθανή χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σημείωσε πως «η Ευρώπη θα δράσει συλλογικά, ο κατακερματισμός δεν μας ωφελεί σε τίποτα».

Η Ελλάδα και άλλες χώρες-προορισμοί για διακοπές στην Νότια Ευρώπη πιέζουν για την πρόβλεψη ευρωπαϊκής πιστοποίησης όσων έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό, κάτι που θα διευκόλυνε τα ταξίδια χωρίς όρους ή χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ήδη συνάψει διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ για την είσοδο μελλοντικά των εμβολιασμένων. Η Γερμανία διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την πρόβλεψη πλεονεκτημάτων υπέρ των εμβολιασμένων, για όσο χρονικό διάστημα δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να εμβολιαστούν.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 - 16:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Ολομέλεια ψήφισε το νόμο για τις κρατικές εγγυήσεις
21:35
Handelsblatt: Να υιοθετηθεί σε όλη τη Μεσόγειο το μοντέλο των ελληνικών covid-free νησιών
21:17
«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας
21:04
Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ υπέγραψε το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία
20:49
Γαλλία: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις αρχές Μαΐου
20:28
Triggs: Πρόσβαση στο άσυλο & βελτίωση συνθηκών αιτητών στην Κύπρο
20:15
Η Σλοβακία απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία
20:07
Ένας θάνατος και 927 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
20:04
Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις
19:52
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand