Βρετανία: 700 εκατομμυρίων λιρών για να καλυφθεί το μαθησιακό κενό

Στην Βρετανία στην η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 700 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να καλυφθεί το μαθησιακό κενό των παιδιών εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των σχολείων με το lockdown.

Βρετανία-κορονοϊός: Δέσμευση της κυβέρνησης για τη χορήγηση 700 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να καλυφθεί το μαθησιακό κενό των παιδιών εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των σχολείων με το lockdown

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη χορήγηση ενός πακέτου υποστήριξης 700 εκατομμυρίων λιρών (988 εκατομμυρίων δολαρίων) με στόχο την προσφορά βοήθειας στα παιδιά της Αγγλίας, προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, στη μαθησιακή τους προσπάθεια κλείνοντας τα σχολεία για τους περισσότερους μαθητές. Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη χορήγηση ενός πακέτου υποστήριξης 700 εκατομμυρίων λιρών (988 εκατομμυρίων δολαρίων) με στόχο την προσφορά βοήθειας στα παιδιά της Αγγλίας, προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, στη μαθησιακή τους προσπάθεια κλείνοντας τα σχολεία για τους περισσότερους μαθητές. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκλεισαν για την πλειοψηφία των μαθητών από την 5η Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του lockdown. Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Το υπουργείο Παιδείας δήλωσε σήμερα ότι θα εισαγάγει μία «αποζημίωση επαναφοράς» στην κανονικότητα στοχεύοντας στους μη προνομιούχους μαθητές, μαζί με άλλα μέτρα, μετά από ανησυχίες ότι οι πιο αδύναμοι οικονομικά μαθητές έχουν μείνει πίσω στη μαθησιακή τους προσπάθεια. «Το πακέτο των μέτρων μας θα δώσει ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά και τους νέους που τη χρειάζονται περισσότερο, διασφαλίζοντας ότι ο καθένας έχει την ίδια ευκαιρία για την εκπλήρωση των στόχων του, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον. Ν.Χ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 - 11:00

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.