Α. Γκουτέρες: 'Δημιουργούμε συνθήκες να συγκληθεί σύντομα η συνάντηση 5+1

Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της", ήταν το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προς το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του τελευταίου.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε την πλήρη δέσμευση και υποστήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη στις τρέχουσες προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση της άτυπης συνάντησης «5+1», η οποία έχει ως στόχο την επείγουσα επανέναρξη ουσιαστικών και προσανατολισμένων σε αποτελέσματα διαπραγματεύσεων, για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης και διαρκούς διευθέτησης που θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Ο κ. Χατζηχρυσάνθου διαβεβαίωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει πλήρως δεσμευμένη στις θεμελιώδεις αξίες του ΟΗΕ και την ενδυνάμωση του Οργανισμού ως πυλώνα της αποτελεσματικής πολυμέρειας.

Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας, καλωσόρισε τον Κύπριο Μόνιμο Αντιπρόσωπο, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι σημαντικός πυλώνας του ΟΗΕ και ότι ο Οργανισμός και ο ίδιος προσωπικά παραμένει δεσμευμένος για την Κύπρο. Υπενθύμισε τη δική του εμπλοκή και δέσμευση, τόσο στο παρελθόν κατά την Πορτογαλική προεδρία της ΕΕ, όσο και τώρα ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ειδικά κατά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα. Πρόσθεσε ότι δημιουργούμε τώρα τις συνθήκες για να συγκληθεί σύντομα η άτυπη συνάντηση «5+1» ούτως ώστε να αρχίσουμε μια σοβαρή διαδικασία συνομιλιών και διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας κατέληξε λέγοντας: "Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της". 

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2021 - 06:57

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.