Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα από σήμερα

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ η εκπαίδευση εξακολουθεί να παραμένει διαδικτυακή μέχρι τέλος του μήνα και η εστίαση μόνο για διανομή κατ’ οίκον και παραλαβή. Υπό τις περιστάσεις, ο σύνδεσμος γραφείων στοιχημάτων αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν κλειστά, αφού δεν τους επιτρεπόταν να έχουν πελάτες εντός, αλλά μόνο στην πόρτα για κατάθεση δελτίων.

Οι αποφάσεις για το «άνοιγμα», όπως ονομάζεται από τον τ/κ Τύπο, λήφθηκαν την Παρασκευή στο «υπουργικό συμβούλιο».

Εξακολουθεί να παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες από τις 10.00 το βράδυ μέχρι τις 5.00 τα ξημερώματα. Ανοικτές παραμένουν οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και επιχειρήσεις με βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα.

Το λιανικό εμπόριο θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, χωρίς να επιτρέπεται η δοκιμή ρούχων ή παπουτσιών.

Το Σαββατοκύριακο ανοικτά θα είναι μόνο υπεραγορές και τα φαρμακεία. Συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές οι αίθουσες θεάτρου και κινηματογράφου, κέντρα εκθέσεων, αίθουσες συναυλιών, αίθουσες γάμου και γενεθλίων, καζίνο, χώροι εστίασης και κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, παιδότοποι, υπαίθριες αγορές κ.α

Οι υπηρεσίες, που θεωρούνται ουσιώδεις, όπως το προσωπικό υγείας και το «υπουργείο υγείας», το «υπουργείο οικονομικών», η «αστυνομία», η «πυροσβεστική», οι «επαρχιακές διοικήσεις», το «τελωνείο», οι «κεντρικές φυλακές», ο παράνομος «Μπαϊράκ», τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», «αρχή ηλεκτρισμού», «οργανισμός παραγωγής γάλατος», οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «κάτοχοι κίτρινης δημοσιογραφικής κάρτας», τα «πανεπιστήμια», θα εργάζονται κανονικά.

Με το απαραίτητο προσωπικό θα εργάζονται όλες οι υπηρεσίες στα αεροδρόμια και στα λιμάνια.

Έλεγχος θα γίνεται από τις «επαρχιακές διοικήσεις» στις μετακινήσεις πολιτών από τις περιοχές Κερύνειας και Λευκωσίας – που έχουν μεγαλύτερο ιικό φορτίο – στις περιοχές Λεύκας, Μόρφου, Τρικώμου και Αμμοχώστου, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη, ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση της λοίμωξης.

Για την άφιξη των φοιτητών μέσω Τουρκίας, η επιδημιολογική ομάδα του «υπουργείου υγείας» ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό PCR 72 ωρών και θα υπόκεινται σε 10 ή 14 ημέρες καραντίνα ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους.

Ανοίγει ξανά σήμερα και η περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού που παρέμενε κλειστή λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Χθες είχαν ανακοινωθεί 23 νέα κρούσματα, τα 13 εγχώρια, σε 4.666 διαγνωστικούς ελέγχους. Τα 4 έφθασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς και τα 6  ήταν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και βρίσκονταν ήδη σε απομόνωση. Ένα άτομο έχασε την ζωή του την Κυριακή, ανεβάζοντας τα θύματα του κορωνοϊού στα 23.

Συνεχίζεται η θεραπεία για 392 ασθενείς, 98 νοσηλεύονται στο κέντρο πανδημίας, 290 είναι υπό παρακολούθηση σε ξενοδοχεία για την πανδημία. Τέσσερις είναι οι ασθενείς στην εντατική.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2021 - 17:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.