Δύσκολη η οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα λόγω και του κορονοϊού, θα πάει Τουρκία ο Σανέρ

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον δανεισμό, δήλωσε από το βήμα της «βουλής», ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ λέγοντας πως θα δανειστούν 350 εκ. ΤΛ (38,9 εκ. ευρώ) για να πληρώσουν 500 εκ. ΤΛ (55,6 εκ. ευρώ).

Χωρίς να υπάρχει πρωτόκολλο με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρχει ροή ρευστού, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό παραμένει και τα έσοδα του «ψευδοκράτους» από φορολογίες, που ήταν κύρια πηγή, έχουν μειωθεί δραστικά λόγω του κορωνοϊού.

Μιλώντας επίσης στην «βουλή», ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ είπε ότι θα μεταβεί αύριο στην Τουρκία για οικονομικά θέματα επαναλαμβάνοντας το τί έκανε η «κυβέρνησή» του από τότε που ανέλαβε πριν 2,5 μήνες, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις και φωνές από τους «βουλευτές» την αντιπολίτευσης και ένταση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Σανέρ δήλωσε χθες ότι καταβάλλουν προσπάθεια επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία για τον σκοπό αυτό.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ανέφερε ότι το ψευδοκράτος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως συνέβη κατά την περίοδο της τραπεζικής κρίσης, και μελετούν τα μέτρα που θα λάβουν, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των προβλημάτων.

Υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής ενός οικονομικού «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία, ο Ερσάν Σανέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Είπε ότι όταν κοιτάξει κανείς τα έσοδα και τα έξοδα του ψευδοκράτους, ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων γίνεται με την στήριξη και τη βοήθεια της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι χρειάζονται την στήριξη της Τουρκίας για την οικονομική τους ανάπτυξη.

Εργάζονται για να ενεργοποιήσουν εκ νέου την εκπαίδευση και τον τουρισμό, δήλωσε. Σήμερα ο κ. Σανέρ είπε ότι ήδη έχουν έρθει στα κατεχόμενα 3000 φοιτητές από το εξωτερικό.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2021 - 17:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.