Κύπρος και Γερμανία υπέγραψαν πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας

Κύπρος και Γερμανία υπέγραψαν πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Παρεμπόδιση της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα και στο Κεφάλαιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το Πρωτόκολλο εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ο Γερμανός Πρέσβης στην Κύπρο Φραντζ Γιόσεφ Κρεμπ.

Το Πρωτόκολλο εισάγει μεταξύ άλλων, τις υποχρεωτικές ελάχιστες απαιτήσεις (minimum standards) των δράσεων για την Μείωση της Φορολογικής Βάσης και της Μεταφοράς Κερδών (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS) από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις διμερείς Συμβάσεις καθώς και λεκτικό τροποποίησης το οποίο έχει συμφωνηθεί διμερώς.

Καθώς η Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, δεν έχει καλυφθεί από την Πολυμερή Σύμβαση, στόχος της οποίας ήταν η αυτόματη και ταχεία εισαγωγή των δράσεων για την Μείωση της Φορολογικής Βάσης και της Μεταφοράς Κερδών, οι κυριότερες τροποποιήσεις του Πρωτοκόλλου αφορούν λεκτικό στο Προοίμιο της Σύμβασης και εισαγωγή άρθρου «εφαρμογή της συμφωνίας σε ειδικές περιπτώσεις» (entitlement to benefit) καθώς προστίθεται λεκτικό σε σχετικό άρθρο για τα κέρδη επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2021 - 17:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.