Πρόθεση ΗΕ για διοργάνωση δεξίωσης στο Λ. Πάλας, με συμμετοχή ηγετών, με την ευκαιρία της άφιξης Στιούαρτ

Τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να φιλοξενήσουν δεξίωση στο Λήδρα Πάλας, με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, στην οποία να παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η πραγματοποίηση της δεξίωσης δεν έχει οριστικοποιηθεί και αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από το αν οι δυο ηγέτες είναι θετικοί στο να παραστούν σε αυτήν, καθώς και στα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού.

Αν πραγματοποιηθεί τελικά, η δεξίωση πρόθεση είναι να γίνει την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ και σε αυτήν θα προσκληθούν, λόγω και της πανδημίας, 30-40 άτομα, δηλαδή εκτός των δυο ηγετών, μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δυο πλευρών, καθώς και οι Πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επίσημες προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί αν και οι δυο πλευρές έχουν ήδη ενημερωθεί για την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να φέρουν κοντά τους δυο ηγέτες, με την ευκαιρία της άφιξης του κ. Στιούαρτ στο νησί.

Ο Καναδός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει το όλο θέμα και θα ενημερωθεί από τους δυο ηγέτες για το κατά πόσον επιθυμούν να παρευρεθούν σε μια τέτοια δεξίωση κατά τη διάρκεια των χωριστών συναντήσεων που θα έχει μαζί τους στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο κ. Στιούαρτ θα έχει στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα συνάντηση με τα μέλη της ΔΕΑ, καθώς και με αποσπάσματα ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία καθώς και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (17)
21:45
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ (16)
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.