Νορβηγία: Τουλάχιστον 17 ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έπειτα από μια γιορτή στο Όσλο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι πιστεύεται μέχρι στιγμής ότι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού στη διάρκεια γιορτής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Όσλο, μετά την οποία περισσότεροι από τους μισούς από τους 100 παρευρισκόμενους διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 παρά το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για προσωρινό απολογισμό, ο οποίος ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η αλληλούχηση του ιού από τα δείγματα που έχουν ληφθεί.

«Μέχρι στιγμής 60 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 με μοριακό τεστ και τέσσερις άλλοι με rapid test», επεσήμαναν οι αρχές του Όσλο.

«Δεκαεπτά πιθανόν είναι κρούσματα του Όμικρον, όμως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής ένα κρούσμα του Όμικρον έχει επιβεβαιωθεί μετά την αλληλούχηση», πρόσθεσαν.

100 με 120 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας είχε πρόσφατα επισκεφθεί το νότιο τμήμα της Αφρικής, συγκεντρώθηκαν σε εστιατόριο του Όσλο την προηγούμενη Παρασκευή για ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα το οποίο οργάνωσε ο εργοδότης τους, η εταιρεία παραγωγής ηλιακής ενέργειας Scatec.

«Όλοι τους ήταν εμβολιασμένοι, κανείς δεν παρουσιάζει συμπτώματα και όλοι τους είχαν κάνει σελφ τεστ» πριν το γεύμα, επεσήμανε η Τίνε Ράβλο αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Μέχρι στιγμής, όπως πρόσθεσε η ίδια, κανείς από όσους μολύνθηκαν από covid-19 δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα, με τους περισσότερους να αναφέρουν πονοκέφαλο, πονόλαιμο και βήχα.

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.