Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φωταγωγείται σε πορτοκαλί χρώμα

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου το κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δεκαεξαήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας, με φετινό παγκόσμιο θέμα “Orange the World: Fund, Response, Prevent, Collect”. Οι παγκόσμιες δράσεις κατά της έμφυλης βίας, άρχισαν από τις 25 Νοεμβρίου 2021 με τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνονται στις 10 Δεκέμβριου 2021 με την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια των 16 αυτών ημερών σημαντικά κτήρια στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα για να θυμίζουν την ανάγκη για ένα μέλλον χωρίς βία. Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια είναι ο κύριος εκφραστής των Παγκόσμιων 16 ήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμβαίνει σε όλον τον κόσμο σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικά πλαίσια. Μπορεί να είναι ψυχολογική ή/και σωματική ή/και σεξουαλική. Ο Παγκύπριος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει τη βία κατά των γυναικών ως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των γυναικών παγκοσμίως.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες του που προγραμματίστηκαν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ως ένδειξη συμπόρευσης και υιοθέτησης της εκστρατείας που γίνεται, περιλαμβάνεται η φωταγώγηση του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Η κα Μαρίνα Σωτηριάδου Πετρίδου, Επικεφαλής του Γραφείου Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, σημείωσε ότι «Ως Πανεπιστήμιο Κύπρου, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βιαιότητα και διάκριση, εργαζόμαστε για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που ενθαρρύνουν και σέβονται τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και προωθούμε ένα εργασιακό, εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον, το οποίο είναι ελεύθερο από όλες τις μορφές διάκρισης, βίας και παρενόχλησης».

RIKNEWS

πηγή: Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιανουαρίου
Ράλι Μοντε Κάρλο: Επική μάχη με τους δύο Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές
21:18
Άλλοι έξι θάνατοι και 1,984 νέα κρούσματα κορονοιού στην Κύπρο
20:05
Ρωσία-Ουκρανία: Οι διαπραγματευτές του "σχήματος της Νορμανδίας" θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι
17:59
Ελλάδα - κορονοϊός: 18.333 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι
17:39
Προς κύρωση το μνημόνιο συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
17:24
Γαλλία: Αγνοείται η τύχη ενός 75χρονου Γάλλου που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό
17:03
Β' Κατηγορία: Μόνη στην κορυφή η Ένωση
16:54
Δεκατέσσερις γυναίκες μεταξύ των 24 μελών της κυβέρνησης του Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή
16:44
ΕΟΔΥ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον
16:28
Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
16:09
Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
15:54
Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη
15:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand