Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής

Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο και ειδικά αυτό της δωρεάς άνω των $350.000 στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την ίδρυση και ενίσχυση του Διαγνωστικού Κέντρου για τον Παιδικό Καρκίνο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος και παραδόθηκε σε δύο στάδια το 2018 και το 2020, ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου κατά τη συνάντηση που έγινε χθες Τρίτη με Αντιπροσωπεία των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ρόταρυ, η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε ακόμα και για τις δραστηριότητες των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου και τα έργα που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν.

Η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε επίσης για την ανταπόκριση των Ροταριανών Ομίλων στην πανδημία Covid-19 το 2020, με τη δωρεά ειδικών κρεβατιών, ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων αξίας πέραν των $151.000 στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Κερύνειας, έργο που επίσης ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής και για την ανταπόκριση των Ροταριανών Ομίλων στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στα χωριά της Επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού και ειδικότερα για την αποκατάσταση του αρδευτικού συστήματος που προμήθευε τη δεξαμενή νερού Οράς-Λινούς που καταστράφηκε, αφήνοντας τα γύρω χωριά χωρίς καμία πηγή νερού άρδευσης που κάλυπτε τις ανάγκες περισσότερων από 100 χωραφιών.

Με επιχορήγηση $25.000 από το Ταμείο Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ροταριανού Ιδρύματος, οι Ροταριανοί Όμιλου Κύπρου αποκατέστησαν το σύστημα άρδευσης σε χρόνο ρεκόρ και το σύστημα είναι διαθέσιμο για χρήση στα χωριά από τις αρχές Νοεμβρίου, προστίθεται.

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Κύπρου έχουν ξεκινήσει ένα νέο έργο που θα αναγεννήσει 100 εκατομμύρια μέλισσες για την αποκατάσταση της μελισσοπαραγωγικής βιομηχανίας των πληγέντων χωριών μέσω της δημιουργίας Κέντρου Τεχνητής Γονιμοποίησης Βασιλισσών και εγκατάστασης Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου για το μέλι, στο χωριό Οδού ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα αποφέρει πρόσθετα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε €37.000 και θα συγχρηματοδοτηθεί από τους Ομίλους Ρόταρακτ Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Βουλής -σύμφωνα με την ανακοίνωση- εξήρε το ανθρωπιστικό έργο των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υλοποίηση μακροχρόνιων και βιώσιμων έργων για την κάλυψη των αναγκών της κυπριακής κοινότητας και αποδέχτηκε πρόσκληση να τελέσει τα εγκαίνια του Αρδευτικού Έργου Οράς-Λινούς που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021 - 17:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιανουαρίου
Ράλι Μοντε Κάρλο: Επική μάχη με τους δύο Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές
21:18
Άλλοι έξι θάνατοι και 1,984 νέα κρούσματα κορονοιού στην Κύπρο
20:05
Ρωσία-Ουκρανία: Οι διαπραγματευτές του "σχήματος της Νορμανδίας" θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι
17:59
Ελλάδα - κορονοϊός: 18.333 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι
17:39
Προς κύρωση το μνημόνιο συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
17:24
Γαλλία: Αγνοείται η τύχη ενός 75χρονου Γάλλου που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό
17:03
Β' Κατηγορία: Μόνη στην κορυφή η Ένωση
16:54
Δεκατέσσερις γυναίκες μεταξύ των 24 μελών της κυβέρνησης του Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή
16:44
ΕΟΔΥ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον
16:28
Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
16:09
Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
15:54
Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη
15:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand