Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών

Οι διαστάσεις της όποιας κριτικής θα πρέπει να περιορίζονται στα πραγματικά γεγονότα και όχι να μολύνονται από πολιτικές σκοπιμότητες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δήλωση, που αναγνώστηκε στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, απορρίπτοντας τα όσα του καταλογίζονται σε σχέση με τα Pandora Papers και την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου.

Αντίθετα, πολλά μέλη της Επιτροπής δήλωσαν πως έχουν διαφορετική άποψη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά το τι σημαίνει σύγκρουση συμφέροντος.

Τη 12σέλιδη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη μετέφερε στην Επιτροπή ο Διευθυντής του Γραφείου του, Πέτρος Δημητρίου. Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει πως σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των μελών του Κοινοβουλίου να ασκούν έλεγχο ή να διατυπώνουν αυστηρή κριτική κατά της εκτελεστικής εξουσίας.

«Εκείνο που θεωρώ ότι εκφεύγει των θεσμών είναι όταν η ασκούμενη κριτική στηρίζεται σε αβάσιμους και διαστρεβλωτικούς ισχυρισμούς, που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα», τόνισε.

Για τα Pandora Papers, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε επισημάνσεις τόσο του BBC όσο και της εφημερίδας “The Guardian” ότι δεν πρόκειται για αποκαλύψεις, που αφορούν τον ίδιο για απόκρυψη δραστηριοτήτων του, αλλά για αποδείξεις ότι το δικηγορικό του γραφείο έχει βοηθήσει πελάτες να αποκρύψουν δικές τους και ότι δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι ο Αναστασιάδης εμπλέκετο στις δραστηριότητες του δικηγορικού του γραφείου.

Όπως ανέφερε ευθύς μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα το 2013 και προ αναλήψεως των καθηκόντων του «μεταβίβασα το σύνολο των μετοχών που κατείχα και που ανέρχονταν στο 60%» στον Στάθη Λεμή με 5% (ενώ είχε ήδη το 20%), άλλο 5% στον Φάνο Φιλίππου (επίσης κατείχε μερίδιο 20%) και από 25% στις θυγατέρες του, Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου και στην Ινώ Αναστασιάδη – Μισιρλή έκαστη.

«Συνεπώς θεωρώ παντελώς αβάσιμους και παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς, που αναφέρονται στο δήθεν δικηγορικό γραφείο του Προέδρου και τούτο γιατί από την μεταβίβαση των μετοχών ουδεμία, μα ουδεμία, σχέση ή διασύνδεση έχω ή διατηρώ με το γραφείο που φέρει την επωνυμία μου, ούτε βεβαίως από τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου δικαιολογείτο ο ισχυρισμός για το δικηγορικό γραφείο ‘των θυγατέρων του Προέδρου’», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι από τη εκλογή του το 1997 στην προεδρία του ΔΗΣΥ η συμμετοχή του στη διαχείριση των υποθέσεων του πρώην δικηγορικού του γραφείου, όπως είπε, ήταν μηδενική αφού το σύνολο του χρόνου μου αφιερούτο στα κομματικά και πολιτικά του καθήκοντα.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021 - 18:41

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.