Αποζημίωση 22.470 ευρώ θα λάβει ο υπ. Άμυνας της Αυστραλίας, για ένα δυσφημιστικό tweet

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον κέρδισε μια αγωγή για δυσφήμηση που είχε καταθέσει εναντίον ενός ακτιβιστή υπέρ των προσφύγων, ο οποίος τον χαρακτήρισε «απολογητή βιαστών» στο Twitter.

Σήμερα ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε υπέρ του Ντάτον, εκτιμώντας ότι η ανάρτηση του ακτιβιστή Σέιν Μπάζι «τον προσέβαλε βαθιά».

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Γουάιτ ζήτησε να καταβληθεί στον Ντάτον αποζημίωση ύψος 35.000 αυστραλιανών δολαρίων (22.470 ευρώ), ένα ποσό μικρότερο από τη μέγιστη αποζημίωση που προβλέπει η αυστραλιανή νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές, καθώς έκρινε ότι δεν επηρεάστηκε η καθημερινότητα του Αυστραλού υπουργού από την ανάρτηση η οποία πλέον έχει σβηστεί. Εξάλλου απέρριψε το αίτημά του να απαγορευθεί στον Μπάζι να αναρτά tweets για το πρόσωπό του.

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Μπάζι είχε γράψει στο Twitter: «Ο Πίτερ Ντάτον είναι απολογητής βιαστών». Στην ανάρτησή του περιλάμβανε έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian του 2019 στο οποίο ο Ντάτον είχε δηλώσει ότι κάποιες γυναίκες πρόσφυγες «προσποιούνται» ότι είναι θύματα βιασμού και έχουν ανάγκη να μεταβούν στην Αυστραλία από τα κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται στα γύρω νησιά προκειμένου να υποβληθούν σε άμβλωση.

Το tweet αναρτήθηκε την ημέρα που ο Ντάτον δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για «το τι είπε αυτή και τι είπε αυτός» στην υπόθεση της Μπρίτανι Χίγκινς. Η Χίγκινς, που εργαζόταν για την τότε υπουργό Άμυνας Λίντα Ρέινολντς, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συνάδελφό της τον Μάρτιο του 2019 στο γραφείο στο κοινοβούλιο της υπουργού.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2021 - 12:29

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.