Συνεργασία ΚΟΑΠ και Ινστιτούτου Κύπρου για την χρήση drones στην παρακολούθηση γεωργικών δραστηριοτήτων

Παρουσιάστηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της Συνεργασίας μεταξύ Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών και Ινστιτούτου Κύπρου, για την πιλοτική εφαρμογή της χρήσης των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων (drones) στην παρακολούθηση των γεωργικών δραστηριοτήτων.

Ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού δήλωσε ότι ο ΚΟΑΠ ως πρωτοπόρα υπηρεσία στην εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, όπως είναι η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων αναγνώρισης καλλιεργειών για την καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες με σύγχρονες εφαρμογές πληροφορικής, επιδιώκει μέσω της συνεχούς τεχνολογικής αναβάθμισης με τις κατάλληλες συνεργασίες να ανανεώνει και να επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον αγροτικό κόσμο και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Είπε ότι η δημιουργία και ανάπτυξη εφαρμοσμένων τεχνολογιών αιχμής στις οποίες εξειδικεύεται το Ινστιτούτο Κύπρου, τυγχάνουν ιδιαίτερης εφαρμογής στις εργασίες του ΚΟΑΠ και ως εκ τούτου η επιδιωκόμενη στρατηγική συνεργασία θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους δύο οργανισμούς, τόνισε ο κ. Κυπριανού. Σημείωσε επίσης ότι ο ΚΟΑΠ είναι σε θέση να βοηθήσει το Ινστιτούτο Κύπρου, με τις πληροφορίες και την τεχνογνωσία που διαθέτει στα διάφορα ερευνητικά έργα που αναπτύσσει ή συμμετέχει το Ινστιτούτο Κύπρου.

Ο Επίτροπος του Οργανισμού τόνισε ότι ιδιαίτερα ότι η συνεχής παρακολούθηση των γεωργικών δραστηριοτήτων με δορυφορικές εικόνες που λαμβάνονται κάθε πέντε μέρες, σε συνδυασμό με την χρήση των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων, πιο γνωστά ως Drones, εκεί και όπου απαιτείται ως πρόσθετη παρατήρηση ή πληροφόρηση, γίνεται όχι μόνο για σκοπούς ελέγχου, αλλά και για υποβοήθηση των αιτητών μας ώστε να διορθώνουν/τροποποιούν τις αιτήσεις τους πριν την καταβολή των επιδοτήσεων, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ποινές και κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ, Λειτουργός Α,’ στο τηλέφωνο 22 557788.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2021 - 11:37

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
ΔΗΣΥ: Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
20:40
Ένας θάνατος και 492 νέα κρούσματα κορονοϊού
20:09
Μη επιβολή διοικητικού προστίμου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021
19:56
Κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων του lockdown
19:38
Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ, με 242 νεκρούς
19:12
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων
19:10
Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών
18:40
Ο Νταβίντ Μπατία στον Εθνικό
18:32
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand