Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, με στόχο τη δημιουργία επαρκών υποδομών και τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών διαδικασιών για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, προωθώντας μέτρα για τη μείωση παραγωγής τους και για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης τους.

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα «Ενημερώσου και μπες μαζί μας στον κύκλο…» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, ο κ. Καδής είπε ότι η ημερίδα στόχο έχει να παρουσιάσει και να αναδείξει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταπηδήσουμε σε μια κυκλική οικονομία, λαμβάνοντας ορθολογικές αποφάσεις για επιλογή και αγορά προϊόντων και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαχείριση των αποβλήτων που παράγουμε ως κοινωνία.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, είπε και υλοποιώντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, το Υπουργείο προχωρεί στην υλοποίηση σημαντικών έργων και πολιτικών, όπως το πρόγραμμα «Πληρώνω Όσο Πετώ», μέσω της στήριξης των τοπικών αρχών για την εφαρμογή συστημάτων διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής των δημοτικών αποβλήτων, το πρόγραμμα πρόληψης, χωριστής συλλογής και αξιοποίησης των δημοτικών αποβλήτων της ορεινής και ημιορεινής Κύπρου, το πρόγραμμα μείωσης των δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχείων και άλλων χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα της επεξεργασίας των αποβλήτων.

Προγραμματίζονται, επίσης, έργα και δράσεις όπως η κατασκευή κέντρων επισκευής και επαναχρησιμοποίησης, η δημιουργία πράσινων κιοσκιών ανακύκλωσης, η βελτίωση και επέκταση του δικτύου των Πράσινων Σημείων, καθώς και η προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης των οργανικών αποβλήτων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, από τις 20-28 Νοεμβρίου, αποτελεί ευκαιρία για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στη μείωση και ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και στην προστασία του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να αλλάξουμε συνήθειες, για ένα πιο αειφόρο περιβάλλον και μια κυκλική κοινωνία, είπε ο κ. Καδής.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
ΔΗΣΥ: Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
20:40
Ένας θάνατος και 492 νέα κρούσματα κορονοϊού
20:09
Μη επιβολή διοικητικού προστίμου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021
19:56
Κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων του lockdown
19:38
Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ, με 242 νεκρούς
19:12
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων
19:10
Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών
18:40
Ο Νταβίντ Μπατία στον Εθνικό
18:32
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand