Ανοικτή επιστολή από κατοίκους προς Καδή για την μετακίνηση βιομηχανίας ασφάλτου στο Μιτσερό

Aνοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργικού για μετακίνηση στην περιοχή τους βιομηχανίας ασφάλτου.

Την επιστολή κοινοποιεί στα ΜΜΕ η πρωτοβουλία Κοινότητες εν Δράσει, που χθες πραγματοποίησε εκδήλωση έξω από το Υπουργείο. Σε αυτήν οι κάτοικοι καλούν τον Υπουργό στην περιοχή τους για φιλοξενία "για να βιώσετε κι εσείς αυτά που οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού βιώνουν για χρόνια".

"Σας προσκαλούμε να ζήσετε κι εσείς για λίγες μέρες ανάμεσα σε μεταλλεία, λατομεία, σκυροθραυστικά, ανάμεσα σε σφαγεία, χοιροστάσια, βουστάσια και μπόλικες ανοικτές λίμνες με λύματα. Να δείτε αυτά που βλέπουμε. Να μυριστείτε αυτά που μυριζόμαστε. Να αναπνεύσετε αυτά που αναπνέουμε. Και παράλληλα να χρησιμοποιήσετε και λίγο το οδικό μας δίκτυο", αναφέρουν.

Οι κάτοικοι επικρίνουν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν πείστηκε από τις συστάσεις των Πανεπιστημιακών που το Υπουργείο όρισε για να μελετήσουν το ζήτημα "προσπαθώντας μάλιστα να τους απαξιώσετε εκ των υστέρων".

"Σας απευθύνουμε πρόσκληση να ζήσετε για μερικές ημέρες στην περιοχή μας. Ίσως αν το βιώσετε πειστείτε για όλα αυτά που φωνάζουμε. Ίσως έτσι πειστείτε ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο φορτίο. Δεν μπορεί να σηκώσει άλλη οχληρή βιομηχανία. Δεν μπορεί να δεχτεί μια βιομηχανία ασφάλτου", αναφέρουν.

Στην επιστολή οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ακόμη και με αντισταθμιστικά μέτρα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, δεν θα πειστούν να αποδεχτούν μια ακόμη βιομηχανία στην περιοχή "επειδή ξαφνικά θα κάνετε – αν κάνετε – το αυτονόητο".

"Δεν θα εξαγοράσετε τη σιωπή μας με μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχατε πάρει. Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή ξαφνικά τάζετε ότι θα αρθούν παρανομίες για τις οποίες θα έπρεπε να είχατε παρέμβει προ πολλού", αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
ΔΗΣΥ: Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
20:40
Ένας θάνατος και 492 νέα κρούσματα κορονοϊού
20:09
Μη επιβολή διοικητικού προστίμου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021
19:56
Κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων του lockdown
19:38
Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ, με 242 νεκρούς
19:12
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων
19:10
Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών
18:40
Ο Νταβίντ Μπατία στον Εθνικό
18:32
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand