Δένδιας: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν και τον διάδοχο του θρόνου στη Μανάμα

Με τις συναντήσεις με τον ομόλογό του, του Μπαχρέιν Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Alzayani) και τον διάδοχο του Θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα (Salman bin Hamad Al Khalifa) θα ολοκληρώσει σήμερα Δευτέρα την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα Μανάμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Κόλπου και στη Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Κατά την τριήμερη παραμονή του στο Μπαχρέιν, ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε για πρώτη φορά στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue», ενώ στο περιθώριο του είχε σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράκ, της Ιορδανίας της Υεμένης και της Αιγύπτου, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν και τον πρέσβη της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία, με παράλληλη διαπίστευση στο Μπαχρέιν. Επίσης, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Κουβέιτ, με παράλληλη διαπίστευση στο Μπαχρέιν, συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής κοινότητας στο Μπαχρέιν.

Από του βήματος του Φόρουμ, ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ όλων των χωρών της περιοχής, με βάση στον σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένων του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή είναι η στέρεα βάση των σχέσεων καλής γειτονίας, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.