Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την 9η Υπουργική Σύνοδο των Η.Ε. για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση (συνέντευξη)

Αραβέλλα Ζαχαρίου:"Με βάση την δεύτερη εθελοντική έκθεση προόδου που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα Ηνωμένα Εθνη σε σχέση με την πορεία υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί, η Κύπρος βρίσκεται στην 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 166 χώρες".

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ η πρόεδρος της Επιτροπής Eκπαίδευσης για την Aειφορία των Ηνωμένων Εθνών Αραβέλλα Ζαχαρίου.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την έννατη Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Η πρόεδρος της Επιτροπής εκπαίδευσης για την αειφορία των Ηνωμένων Εθνών, Αραβέλλα Ζαχαρίου, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι η Σύνοδος αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας η οποία θα έχει ως θέμα την κυκλική οικονομία, την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και τον αειφόρο τουρισμό.

Η κυρία Ζαχαρίου τόνισε τα οφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος μέσα από τη Σύνοδο τόσο σε επίπεδο χάραξης πολιτικής όσο και σε επίπεδο υλοποίησης δράσεων. Ειπε ακόμα ότι η Σύνοδος θα επισφραγίσει τις πολιτικές που εμπεριέχονται στην ατζέντα της ΕΕ καθώς και την στρατηγική των Ηνωμένων Εθνών εως το 2030 σε θέματα αειφορίας για την Κύπρο, την ευρύτερη περιοχή και τη Μεσόγειο.

Στη Σύνοδο έχουν προσκληθεί πάνω από χίλιοι 200 σύνεδροι από διάφορα πεδία πολιτικής ενώ θα εκπροσωπηθούν πάνω από 80 χώρες. ​Τόνισε ότι η συγκεκριμένη σύνοδος είναι το επιστέγασμα τριετούς προετοιμασίας των τριών κειμένων πολιτικής τα οποία θα υιοθετηθούν στην Κύπρο προσθέτοντας ότι όλα τα κείμενα για να φτάσουν στην τελική τους μορφή έχουν τύχει προεργασίας, διαβούλευσης και συμφωνίας σε επίπεδο κρατών.

Επισήμανε ότι με βάση την δεύτερη εθελοντική έκθεση προόδου που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα Ηνωμένα Εθνη σε σχέση με την πορεία υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί, η Κύπρος βρίσκεται στην 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 166 χώρες. Αυτο είπε δείχνει πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με την υλοποίηση στόχων καθώς σημείωσε έχουν προωθηθεί αρκετοί στόχοι.

arabella_meta_photo

​​​​

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοεμβρίου 2021 - 07:25

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Στην Κύπρο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ
16:41
Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής
16:21
Γερμανία: Τρεις τραυματίες από έκρηξη στο Μόναχο
16:17
Υπέρ της έναρξης συζήτησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
15:57
ΥΠΑΜ: Διευρύνεται περαιτέρω η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας
15:45
Οι πρώτες δηλώσεις του Ποντικού
15:39
Ερντογάν: Η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε ένα δρόμο «παρακινδυνευμένο, αλλά σωστό»
15:37
Με ηλεκτρονικό μήνυμα SMS ενημερώνονται οι δικαιούχοι 3ης ενισχυτικής δόσης εμβολίου
15:14
Λιβύη: Η επικίνδυνη τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές
14:47
ΗΠΑ-Μακελειό σε σχολείο: Ο 15χρονος χρησιμοποίησε όπλο που είχε αγοράσει ο πατέρας του
14:20
Ελλάδα: Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 38χρονης μητέρας από κορονοϊό
14:00
Ενώπιον της επ. Νομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για προστασία το whistleblowers
13:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand