Το ΡΙΚ αποχαιρετά τον Γιώργο Λώρη

Το ΡΙΚ εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού και μουσικού Γιώργου Λώρη, ο οποίος περνώντας στην αθανασία αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στη πολιτιστική ζωή και δημιουργία του τόπου μας.

Ως ηθοποιός και μουσικός συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για 32 χρόνια από το 1981 μέχρι το 2013, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, κυπριώτικα σκετς, παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τηλεοπτικά προγράμματα αναψυχής.

Οι νεότεροι τον γνώρισαν μέσα από το ρόλο του Μαξή, σε μία από τις καλύτερες σειρές εποχής που προβλήθηκαν από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τα «Βήματα στην άμμο», σε σκηνοθεσία Κόριννας Αβρααμίδου και Κώστα Ορθοδόξου. Επίσης πήρε μέρος και σε άλλες σειρές του ΡΙΚ όπως «Γαλατείας και Πυγμαλίωνος» και «Αηδόνι της Σμύρνης» και τα δυο σε σκηνοθεσία Κύρου Ρωσσίδη. Ακόμη έλαβε μέρος στη τηλεταινία «Γύρω-γύρω όλοι» και ο «Τζίζουρος», ως επίσης και στη δραματική σειρά «Η κυρά του μεταξιού» και τα δυο σε σκηνοθεσία Κώστα Ορθοδόξου. Ο αείμνηστος Γιώργος Λώρης έπαιξε στα κυπριώτικα σκετς «Η ραδιενέργεια» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κωνσταντινίδη, «Η γιορτή του σπιθκιού μας σήμερα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Αβρααμίδου και «Ο γαλίνες του Νικόλα» της Πόπης Δανιήλ. Το 2014 συμμετείχε στη σειρά κυπριώτικα σκετς, στο επεισόδιο «Πε μου τον καφέ» σε σκηνοθεσία Νίκου Θεοφάνους. Επίσης συμμετείχε σε πολλά ραδιοφωνικά προγράμματα.

Ο εκλιπών Γιώργος Λώρης γεννήθηκε στην Πάφο το 1958 και από την ηλικία των έξι ετών ζούσε στη Λεμεσό. Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Θέατρο 81» τη διετία 1981-83 με την οποία ανέβασαν θεατρικά έργα από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε έργα της παιδικής σκηνής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου αλλά και σε πολλά έργα της ΕΘΑΛ. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα.

Ο Γιώργος Λώρης ήταν ένας δραστήριος πολίτης με συμμετοχή στα κοινά, ενώ διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τις περιόδους 1986-1991 και 1991-1996

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου 2021 - 12:18

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.